Няма нищо по-вярно от твърдението, че ние сме това, което ядем! Дори и не подозираме колко влияем на организма си всекидневно, когато се храним. И не само фигурата ни зависи от диетата ни. Всъщност, храната влияе изключително много и душевното ни здраве.

От съществено значение е да консумираме здравословни продукти, за да бъдем не само красиви, но и щастливи. Учени споделиха кой режим най-много успокоява психиката ни и дори може да пребори депресията.

Става дума за средиземноморската диета, която е известна като най-здравословната на света. Тя не е никак сложна за спазване, което я прави отличен съюзник за работещите в офис. Нямате възможност да се храните строго по часове и да си приготвяте конкретни ястия? Не е и необходимо.



Единственото, което трябва да направите, е да наблегнете на традиционната средиземноморска кухня. Похапвайте повече плодове, пълнозърнести храни, зеленчуци, риба, морски дарове и зехтин.

Закуската ви може да бъде две сварени яйца със зеленчуци или овесени ядки.



Обядът ви е добре да включва риба и зеленчуци, които могат да бъдат под формата на салата или да бъдат изпечени. Също така можете да залагате и на супи.

Вечерята нека бъде лека и да включва месо и зеленчуци.

Едва ли съществува по-лесен режим, с който хем да отслабваме, хем да сме щастливи. Вече нямаме никакви извинения!

Четете още: Минус 15 кг за 1 месец? Хапвайте яйца, пиле и плодове!