Автор
Woman.bg

Диетолог разкрива защо мазнините около корема са полезни

Диетологът и експерт по храненето Линди Коен разкрива защо допълнителният слой мазнини на корема може да се окаже полезен за вас.

28-годишната млада жена от Сидни признава, че е опитала всевъзможни варианти, за да намали обиколката на талията си. До такава степен, че дори е стигала до риска да се разболее от анорексия. В крайна сметка, ето да какви наблюдения и открития стига фитнес блогърката, известна още като The Nude Nutritionist.

View post on Instagram
 

„Всеки път, когато се опитвам да топя коремните мазнини, тялото ми се съпротивлява“, споделя тя на профила си в Инстаграм.

Линди, която чрез специални диети и тренировки е успяла да свали 20 излишни килограма от теглото си и да задържи формата си вече 4 години подред, гордо обяснява в блога си как "допълнителното тегло" всъщност е полезно. Тя не желае повече да отслабва и визията, която е успяла да постигне, я кара да се чувства уверена в себе си повече от всякога.

View post on Instagram
 

„Коремните мазнинки всъщност имат свойството да се грижат за добрия хормонален баланс в тялото, повишават тонуса, енергията и настроението“, казва тя.

„И това не е всичко. Когато теглото ми е твърде ниско, настинките и простудните заболявания зачестяват, а възстановяването от тях става по-трудно и бавно. Обратно, наличието на мазнините ми дава енергия за по-бързото овладяване на температурата“, пояснява Линди.

View post on Instagram
 

„Това се случва благодарение на факта, че мазнините доставят на тялото необходимата топлина по време на нощния сън, което помага на организма за по-бързото му възстановяване. Разбрах, че наличието на известен слой коремни мазнини всъщност не е вредно, а полезно и необходимо за моето здраве и самочувствие. И, най-вече, те не са бреме, а балсам за поддържането на естественото и здравословно тегло“, уверява Коен.

Целта на Линди е чрез своите открития да помогне на всички онези, които обсебени от манията за отслабването и загубата на тегло, не могат да осъзнаят какви пагубни последствия може да окаже това върху тяхното здраве.

View post on Instagram
 

Чрез своя блог Линди също така се надява да счупи погрешните стереотипи за женско красиво тяло. Нейното желание е да сложи край на цялата тази концепция да се налагат на публиката образци, предразполагащи подражателките им към хранителни разстройства от типа на анорексията. Едно тотално безумие, от което е крайно време всички да се отърсим, докато не е станало късно!

"Искам хората да знаят, че здравето и красотата идват във всички форми и размери и не е нужно да имаш определена височина или тяло като вейка, за да те харесват останалите. Искам да променя определението на това какво е красота. Не е нужно да изглеждате като модел, за да сте красиви и очарователни", апелира още от блога си експертът по хранене Линди Коен.

View post on Instagram
 

Четете още: 5 типа коремче при жените и как да го свалим