Автор
Woman.bg

Днес празнуваме веганството: Вижте кои звездите зачеркнаха месото завинаги

Наред с празника на народните будители, днес честваме и веганите. Да, прочетохте правилно, 1 ноември е Световен ден на веганството. Традицията датира още от далечната 1944 г. в Лондон, където е създадено дружеството Vegan Society, а негов учредител е Доналд Уотсън.

Терминът „веган“ е изключително популярен в наши дни, а тези, които спазват този режим, ограничават не само месото, но и млечните продукти и изобщо всякаква храна от животински произход. Веганството нашумя с голяма сила през последните години, а светът е раздвоен по отношение ползите от лишенията, с които се съобразяват веганите. Днес обаче ние няма да се фокусираме върху медицинските проучвания, а ще обърнем поглед към звездите, които решиха да прибегнат към веганството. Защо го направиха?

Ариана Гранде



Гласовитото миньонче премина в отбора на веганите още през 2013 г. В интервю певицата споделя, че решението ѝ е базирано изцяло върху огромната ѝ любов към животните. Тя дори признава, че обича животните повече, отколкото обича някои хора.

Елън Дедженерис



Легендарната телевизионна водеща е веган от цяло десетилетие и се гордее с това. Елън споделя, че е преустановила консумацията на животински продукти, след като е научила повече за начина, по който индустрията се отнася с животните, преди да ги превърне в стока по рафтовете на магазините.

Ръсел Бранд



Комедиантът е вегетарианец от 14-годишен, а от 2011 г. зачерква и млечните продукти от менюто си, което автоматично го прехвърля в графа „веган“. В автобиографичната си книга Ръсел признава, че предпочита хероина пред хамбургера.

Лиам Хемсуърт



Бившият любим на Майли Сайръс е веган от 2015 г. насам. Той самият признава, че го е направил с оглед на по-добро здраве, а също и заради мъченията, на които са подложени животните.

Майли Сайръс



Майли също е зачеркнала всички животински продукти още през 2014 г. Причината за това била смъртта на любимото ѝ куче Флойд.

Джаред Лето



Джаред Лето също е от звездите, които определено се гордеят от факта, че са задраскали животинските продукти от менюто си.

Дженифър Лопес



Джей Ло признава, че веганският режим ѝ е дал точно това, от което има най-голяма нужда – сила и енергия. Но тя не е веган на 100%, защото не може да се откаже от маслото. Според нея с него всичко е много по-вкусно.

Бионсе и Джей Зи



Още в края на миналата година една от най-заможните двойки в света, Бионсе и Джей Зи, обяви, че минава в отбора на веганите. Поне за малко. Двамата се зарекоха, че ще опитат да спазват строг режим за цели 44 дни. Те дори обещаха безплатни билети за турнето си на феновете им, които ще се откажат от животинските продукти.

Оливия Уайлд



Причината Оливия Уайлд да повярва във веганството е изцяло здравословна. Актрисата дълго време е убеждавана от свои приятелки да премине към този режим, тъй като той носи не една или две ползи за тялото. С времето красавицата потъва все повече в дебрите на веганството.

Натали Портман



Звездната красавица винаги е обичала животните. Тя обаче решава твърдо да покаже любовта си към тях, като изключи животинските продукти от менюто си, след като прочита книгата „Да изядеш животните“ на Джонатан Сафран Фроер през 2009 г.

Четете още: Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун разкриха как отслабват