Доказаха го: Кафето топи коремните мазнини

11 февруари 2023 | 14:37
1226
1
Снимки: Pexels
1

Знаете ли, че пиенето на кафе може да ви помогне да се отъврете от досадните и упорити коремни мазнини! Това твърди диетологът Наталия Комова, според която консумацията на ароматната напитка е чусен метод за борба с излишните килограми.

За да отслабнете от кафето обаче, то трябва да се пие без захар и мляко. Така приемано, то ще ни отъвре от т.нар. висцерални мазнини, натрупани в коремната област. Благодарение на кофеина се засилва термогенезата (процесът на производство на топлина в организма), което позволява да се изгарят повече калории, отбелязва специалистът.Комова уточнява обаче, че кафето трябва да се приема в умерени количества, като дневната доза не бива да превишава три-четири кафета. "Прекалено големи количества кафе могат да доведат до раздразнителност, главоболие, сърцебиене, нервност, безсъние и мускулни тремори", предупреждава тя.Проучване, проведено през 2020 г. в Харвардското училище по обществено здраве, установи, че четири чаши кафе на ден действително могат да намалят мастните натрупвания.

"Кафето, и по-конкретно кофеинът, от години е в центъра на вниманието на диетолозите заради способността му да влияе върху апетита и телесното тегло", заключава експертът Лона Сандън.

 

 

Четете още: Дами, кафето прави бюста ви по-малък


Още по темата

Коментари

1
  15 февруари 2023 | 01:14 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСТОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 4100 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 

Добави Коментар

Най-четени