Автор
Теодор Муховски

Естественият убиец на мазнини: пийте го всеки ден и ще отслабнете

Подобрява метаболизма, ускорява отслабването, лесно достъпен е, евтин и естествен. Този "препарат" е истинско съкровище! Включете го в диетата си и скоро ще забележите страхотния му ефект.

Учените са доказали, че сокът от морски зърнастец има благотворен ефект върху фигурата - но не е само това. Веществата, съдържащи се в това растение, регулират експресията на гените, отговорни за наддаването на теглото. Пиенето на сок от морски зърнастец ускорява метаболизма и регулира глада. Важно е да изберете само натурални продукти на базата на това растение, без изкуствени добавки или захар.

Експертите по хранене посочват, че сокът от морски зърнастец е отличен източник на антиоксиданти и има ниско съдържание на захар. Имайте предвид, че той няма как да работи като магическа мярка, и килограмите да изчезнат сами. Въпреки това, включвайки го в диетата в същото време се грижим за здравословни, балансирани ястия, можем да ускорим процеса на отслабване. Освен това морският зърнастец има редица здравословни свойства, така че си струва да посегнете към препарати на негова основа.



Сокът от морски зърнастец противодейства на наднорменото тегло

Въз основа на изследвания е доказано, че сокът от зърнастец има благоприятен ефект върху чревната микрофлора, намалява прекомерното усвояване на мазнини, като в същото време консумацията му ускорява изгарянето на мазнините. Въпреки че отслабващите свойства на растението все още са слабо проучени, резултатите от вече проведените изследвания се описват като впечатляващи.

Сокът от морски зърнастец е облекчение за червата

Това растение влияе върху размножаването на полезните чревни бактерии, за които експертите смятат, че помагат за поддържане на здравословно телесно тегло.



Освен това е доказано, че добавките с екстракт от морски зърнастец предотвратяват растежа на мастната тъкан, подобряват нивата на серумните липиди и предотвратяват мастно чернодробно заболяване.
Според специалистите, на хората със затлъстяване, но и тези, които имат проблеми с поддържането на правилното телесно тегло, трябва да включват продукти от морски зърнастец в ежедневната си диета.

Сокът от морски зърнастец е източник на ценни съставки

Консумацията на морски зърнастец предотвратява напълняването. Това невзрачно растение е отличен източник на омега-7 мастни киселини. За тях се говори малко - те са по-малко популярни от омега-3 и омега-6 киселините, но са незаменим за организма компонент, който човешкото тяло не е в състояние да произведе само. Интересното е, че изследователите са доказали, че те намаляват чувството на глад и желанието за лека закуска и стимулирането на тялото да изгаря мазнини.



Морският зърнастец е ценен източник:

- антиоксиданти;
- витамин Ц;
- витамин Е;
- витамин К

Следователно растението е идеално допълнение към здравословна диета, която трябва да бъде питателна и енергична бомба. Благодарение на витамин С, сокът от морски зърнастец също има благоприятен ефект върху външния вид на кожата. Консумацията му подпомага производството на колаген, прави епидермиса по-гъвкав и го възстановява. Влияе и на външния вид на фигурата след много свалени килограми.
Съставките, съдържащи се в морския зърнастец, не само ще ускорят загубата на тегло, но и ще ви позволят да се насладите на по-красив външен вид след загуба на ненужните мазнини.



Как да пием сок от морски зърнастец?

Натуралният сок от морски зърнастец има специфичен, тръпчив вкус. Но не трябва да го подслаждате, защото захарта ще унищожи отслабващите му свойства.

За да направите тази напитка по-вкусна, си струва да я разредите с вода или натурален плодов сок. Можете да пиете и т. нар. шотове от морски зърнастец - веднъж в по-малка, но по-концентрирана доза.

Препоръките казват, че дневната доза сок от морски зърнастец трябва да бъде 50-100 мл. Вместо сок можете да използвате и други препарати от морски зърнастец – за да забележите ефекта, обаче, важното е да приемате редовно антиоксидантите, съдържащи се в това растение.



Четете още: Добра новина за любителите на хляба: Сваля килограми и подмладява