Ето как Григор Димитров поддържа своята страхотна форма

„Започвайте деня си с чаша гореща вода. Полезно е за стомаха и метаболизма. Аз правя така и това е едно от малките неща, които ми помагат да се чувствам добре“. Това каза в интервю пред американски журналист най-добрият български тенисист Григор Димитров.

Тенисистът сподели своите тайни за успешно събуждане и добра форма. „Ние, спортистите, почти всяка седмица се събуждаме в различно легло с различна възглавница. По тази причина за мен е много важно веднага след ставане да направя стречинг. Много често у дома за тази цел използвам стената като опорна точка. По-специални са упражненията за врата. Понякога се опъвам в края на леглото и оставям главата ми да виси в продължение на 4-5 минути. Така в нея влиза кръв и това помага за отпускането на мускулите. После ставам бавно и внимателно и започвам да правя различни движения. Това са прости и лесни трикове, които обаче вършат работа", обясни най-добрата ни ракета при мъжете.

Димитров е от спортистите, които често споделят в Инстаграм профила си как поддържат тялото си готово за големите състезания. Той обича да радва феновете с откъси от нетрадиционните си тренировки.

View post on Instagram
 

“Опитайте вместо на стол да седите върху гумена топка за фитнес. Така ще избегнете схващанията”, съветва още Гришата.