Дъщерята на легендарния рокаджия Ози Озбърн успя да свали цели 40 кг от теглото си, а ние се разровихме обстойно, за да открием как е постигнала този завиден резултат.

В продължение на дълги години Кели се оплакаваше от това, че има проблеми с теглото си. По всичко личи обаче, че най-после е успяла да открие начина на живот, който да я кара да се чувства добре в кожата си. Той включва хранене основно с плодове и зеленчуци и периодично гладуване.

Режимът на Озбърн всъщност е доста тежък за спазване. Тя разкрива, че щом се събуди от сън пие кафе, а след това си приготвя сок от зелени зеленчуци. Кели е изцяло на сокове до вечеря, когато се отдава на здравословно хапване.

Периодичното гладуване пък включва прозорци от 14 или 16 часа, в които не се приема никаква храна, за да може тялото да изгори максимално добре натрупаните калории.

View post on Instagram
 

За разлика от много от нас, по време на карантината Озбърн не се е поддала на изкушението да хапва неконтролируемо. Тя дори определи 2020-а като нейната година, а грижите за себе си, които полагаше през изминалите 12 месеца определено са с видим резултат. “Реших да предприема конкретни действия, вместо да се страхувам” - разкри тогава тя.

От 2012 г. насам Кели е веган и продължава стриктно да следва този начин на хранене. “Преди си мислех, че това да си веган е скучно. Сега обаче се забавлява повече отвсякога с храната, която приемам” - сподели наскоро тя в Instagram.

“За мен всичко се крие в златната среда, което е много по-лесно на думи. Когато седиш пред чиния с пържени картофки е много трудно да се спреш. Затова е добре да си кажеш, че ако ги изядеш, на следващия ден ще тренираш поне 15 минути повече … просто е важно всичко да бъде в баланс” - допълва тя.

35-годишната Озбърн неведнъж е говорила открито за проблемите, които е имала с наркотиците и алкохола. По това време тя използвала храната, за да задоволи желанието си за забранени субстанции. Тя обаче е взела твърдото решение да се откаже от тях и да се посвети на здравето си, на тренировките и на доброто си хранене.

View post on Instagram
 


Лейси Стоун е треньорката, на която Кели се е доверила, за да постигне желаните от нея резултати. Лейси разкрива, че най-добрият начин за отслабване е практикуването на високо интензивни интервални тренировки, както и редуването на сесии, в които се тренират разлини мускулни групи. За оптимални резултати треньорката на звездите съветва да се прилагат по три серии от между 12 до 2 повторение, два или три пъти седмично. Лейси се заклева и в ефективността на планк упражнението, което стяга коремните мускули, намалява болките в гърба и прави по-силни краката и ръцете. Тя предлага три серии планк, в който да се задържите в специфичната поза между 45 и 60 секунди.

Нещата обаче не приключват тук. Добре е да комбинирате тренировките с кардио упражнения като джогинг или плуване, за между 20 и 45 минути. Тя съветва да практикувате кардио поне 3 пъти седмично.

За най-добри резултати смесвайте видовете тренировки, които правите. Например един ден карайте колело в комбинация със силова тренировка, на следващия направете бавно тичане, третият посветете на плуване.

View post on Instagram
 


Треньорката на Озбърн пък разкрива, че е много важно да не се отказвате бързо. “Когато започнете да тренирате за първи път, тялото ви буквално изпада в шок през първата седмица. Освен това дори да спазвате диета и да сте в калориен дефицит, тялото ви ще започне да задържа вода и по-този начин ще ви се струва, че не отслабвате. Много е важно да не позволите на този факт да ви обезкуражи. На ваше място аз не бих се мерила на кантар през първите 1-2 седмици.” - споделя тя.