Кралица Елизабет II е сред чудесата на човечеството. Тя не спира да бъде извор на неизчерпаема енергия и усмивки, макар и вече да е достигнала преклонна възраст. Кралицата е преживяла немалко трагедии и трудности в земния си път, но и до ден днешен продължава да бъде все така силна и в добро здраве. А на какво се дължи то - на добри гени или разумен начин на живот, съпроводен със строг хранителен режим? Може би и от двете по много. И след като преди време ви издадохме какво похапва Нейно величество, за да бъде в добра форма десетилетия на ден, днес ще ви споделим каква храна не докосва никога.

Черният ѝ списък с храни е съвсем кратък и включва:

Миди

Миди и като цяло морските деликатеси. Ако сте се интересували по темата с храната и кралските особи, може би знаете, че не е разрешено да им бъдат сервирани морски вкусотии, особено на официални събития. Причината за това е съвсем проста и изключително разумна - те могат да предизвикат стомашни смущения или още по-лошо - отравяне. А само който не се е тровил с миди, не знае колко страшно може да бъде това.

Плодове и зеленчуци, които не са сезонни и картофи

Известно е, че не е препоръчително да консумираме плодове и зеленчуци, които не са сезонни. Причината се крие във факта, че вносните продукти от този тип съдържат пестициди, химикали и други вредни за организма вещества. Кралицата не би могла да си позволи подобна безотговорност към самата себе си, похапвайки плодове и зеленчуци, които не са отглеждани в личната ѝ градина на Бъкингамския дворец.

Картофите са съвсем отделна графа, тъй като тя не ги консумира, дори и да е тяхното време от годината, защото те с високо съдържание на нишесте.

Паста

Тук вече ни стана мъчно за кралицата. Какво е животът без вкусна паста? В същото време завиждаме на Нейно величество за волята, която проявява, тъй като пастата е сред въглехидратите, с които по принцип е хубаво да се разделим. Поради същата причина Елизабет е взела решението да не я консумира.

Яйца с бяла черупка

Кралицата обожава да похапва варени яйца, особено когато са съпроводени с парче сьомга и трюфели. Но ако ѝ предложат яйца с бели черупки, тя няма да се докосне до тях. Нейно величество обича единствено яйца с кафяви черупки, защото ги намира за много по-вкусни.

Лук и чесън

Причината, поради която кралицата избягва лука и чесъна е същото, по която и вие ги избягвате понякога. Тези ароматни кореноплодни оставят траен дъхав спомен за себе си в устната кухина дълго, след като сте ги консумирали. Имайки предвид колко често Нейно величество се среща с хора, е съвсем логично тя да избягва лука и чесъна. Коя кралица би искала да ѝ се носи слава, свързана с лош дъх?

Недопечено месо

Кралицата яде винаги само добре изпечено месо. В противен случай рискува да навреди на стомаха си, тъй като в недопечените месни продукти се съдържат някои бактерии.

Хлебни кори

Елизабет обича да похапва сандвичи, но само ако коричките на хляба са изрязани. Това е от задължителните условия, с които всеки готвач в кралството е запознат.

Четете още: 7 кг за 14 дни: Японската диета, по която светът полудя

*Раздаваме страхотни подаръци! Включи се в нашата игра и можеш да спечелиш мултикукър! Виж как,като кликнеш тук: