Тези от вас, които често прибягват към диетите и обичат здравословния начин на живот, знаят добре, че белият хляб, както и изкусителната италианска паста не са най-подходящите храни за поддържане на тънка талия. Но от друга страна черният хляб и пълнозърнестите спагети не са привлекателни за някои хора. Ако и вие сте сред тях, то сега ще ви усмихнем с новината, че можете да отслабвате, без да се лишавате от бялото брашно и от традиционната паста.



Истината е, че не е правилно да се лишаваме от любимите си храни, а да ядем разумно. Най-важният фактор в храненето ни са порциите и времето, в което ги консумираме. Предизвикваме ви да проверите думите ни, като за една седмица хапвате, без да се лишавате от бял хляб и спагети, но с условието да намалите количеството на порцията наполовина.

Другото условие е да комбинирате въглехидратите с протеини и мазнини като омега 3, за да се занижите гликемичното натоварване. Например, ако хапвате паста е добре да я комбинирате със сьомга или с пуешко месо. Също така е хубаво да използвате зехтин вместо олио. По този начин организмът ще започне да преработва протеина и мазнините, вместо да превръща въглехидратите в мазнини. Разбира се, важно е и да консумирате въглехидрати през деня и не след 18 ч. Ако водите здравословен начин на живот, спортувате и не страдате от проблеми със съня, то няма причина да качвате килограми, приемайки въглехидрати. Не забравяйте, че освен храната, стресът също оказва сериозно влияние върху тялото и теглото ви. А разумните порции ви позволяват да бъдете красиви без лишения.



Четете още: Как Юлияна Дончева свали 50 кг.