Как да се храним през нощта, без да навредим на фигурата си

Често поради сутрешните задължения нямаме време да закусим нормално. Докато сме на работа, маркираме набързо обяда, а вечер, като се приберем у дома, ни връхлита вълчи апетит.

Храненето тепърва започва. Не минава много време след вечеря и... осъзнаваме, че сме попаднали в плен на нощния глад. Изкушени, отваряме хладилника и започваме да се тъпчем с каквото ни попадне. Резултатът – лош сън и трупане на излишни килограми.



Ако всичко това ви звучи познато, Мария Волинкина - диетолог, рехабилитационен терапевт и спортен психолог, разказа как можете да задоволите коварния глад през нощта. Тя споделя как можете да се храните през нощта, без да навредите на фигурата си.

Чудесна работа ще ви свърши чаша кефир или кисело мляко с ниско съдържание на мазнини, казва експертът. „Ако това не ви е достатъчно, можете да добавите няколко парченца сирене или 100 г пуешко (пилешко) или рибни филета към зеленчукова салата или задушени зеленчуци.“



Протеините (1-2 яйца) също ще се усвояват добре и бързо. Половин авокадо не само ще задоволи вашите гастрономически желания, но и ще обогати с витамини, препоръчва още диетологът. В крайна сметка този плод не съдържа захар и холестерол. Богат е на калий, натрий, калций, фосфор, манган, магнезий.

Чаят от джинджифил ще стопли и успокои стомаха. Пилешки или зеленчуков бульон ще потуши чувството на глад.

За десерт можете да приготвите печена ябълка, като изрежете сърцевината и поръсите с канела. Все пак е по-добре да изключите меда, за да не избухне апетитът ви. По-добре е да го замените с малка шепа ядки (орехи, кашу, лешници и бадеми).

Четете още: Катя от 'Ритон' издаде как е отслабнала с 9 кг