Доказано е, че „морските дарове“ могат да подобрят човешкия живот и да решат много проблеми, като например, да облекчат стреса и да помогнат в борбата с целулита.

Морската сол се получава чрез изпаряването на морската вода, така че в нея се съдържат всички основни „бонуси“ на морето.

Морската сол помага при отстраняването на шлаките и на излишната течност от тъканите и при премахването на целулита и то без да изсушава кожата.

За да подобрите състоянието на кожата си, е достатъчно да си правите вана с добавена към нея сол 1-2 пъти седмично.

Процедурата, която трябва да следвате, е:

- напълнете ваната с вода (температурата на водата не трябва да надвишава 37° С);
- изсипете 300 гр морска сол във водата, разбъркайте я и се отпуснете в нея за 10-15 минути;
- вземе топъл душ и се увийте добре с хавлия.

Редовните солени вани в съчетание с последващ ги масаж на проблемните области, значително ще подобрят тонуса на кожата ви и ще изравнят нейния релеф.

Ако нямате време или възможност да лежите във ваната, можете периодично да използвате солта, като ексфолиант за тяло. Него можете много лесно да си подготвите и сами от чаша ситна морска сол, чаена лъжичка ароматно масло по ваш избор (от лавандула, праскова, пачули, розмарин) и 2 ч.л зехтин. Смесете всичко, докато се получи еднородна маса. Оставете получената смес за 20 минути, след което я разбъркайте отново.

Нанесете я по тялото с масажиращи движения, като започнете от краката и постепенно продължите нагоре. По време на масаж мокрете кожата си с малко вода, за да се подобри почистващия ефекта. Когато приключите, се измийте внимателно, след което нанесете антицелулитен крем по проблемните зони, пишат колегите от zaneya.com