Направете това, когато се събудите и ще отслабнете по-бързо

Има много способи за отслабване, но не всички са достатъчно ефективни. Оказва се, че начина, по който започвате деня си, има огромно влияние върху загубата на тегло. Фигурата ви може да изглежда съвсем различно, ако въведете няколко прости навика.

Какво да пиете след събуждане от сън

Много хора смятат сутрешния чай или кафе за важен ритуал на деня. Това обаче не е най-добрият навик, особено когато се чудите как да отслабнете. Струва си да разберете какво да пиете след събуждане, така че да има максимален положителен ефект върху здравето и фигурата ви. Ето няколко предложения, които ще ви помогнат да направите това:



Вода

Все повече се говори какво ни дава питейната вода и защо е толкова важна. През нощта, въпреки липсата на физическа активност, ние губим вода и електролити от тялото си. Това се случва, защото тялото ни все още се нуждае от енергия, поддържа всички жизнени функции и се грижи за метаболитната трансформация. Водата е добър избор за запълване на тези празнини и за добро начало на деня. Вода с добавка на лимонов сок, която ще осигури допълнителна инжекция от витамини и антиоксиданти, ще бъде перфектна. Лимонът помага и при храносмилателни проблеми, така че е важна стъпка, ако мечтаете за стройна фигура.

Кокосова вода

Тя е чудесен пример какво да пиете, когато се събудите, за да може тялото ви да започне добре деня. Богата е на електролити и е естествена изотонична напитка. Освен това обуславя баланса на управлението на водата в тялото, което е много добро за отслабването.

Зелен чай

Редовното му пиене намалява стреса и напрежението. Има и силно противовъзпалително действие. Това означава, че премахва факторите, които допринасят за увеличаване на теглото, така че е бъде добър избор, ако не знаете как да отслабнете ефективно. Освен това намалява апетита и ускорява метаболизма, което го прави идеално предложение за вашата сутрин.



Сок от целина

Дава естествена стимулация, по-ефективен е дори от сутрешното кафе. Освен това помага за прочистване на тялото от вредните тежки метали останали след нощта. Освен това намалява усещането за тежест, благодарение на което отслабването става в пъти по-лесно.

Сутрешната тренировка за загубата на тегло

Движението определено ускорява метаболизма и има положителен ефект върху целия ни организъм. Това е добър начин да започнем деня и да си набавим ендорфини, които ще ни съпътстват през следващите няколко часа. Освен това проучванията показват, че упражненията сутрин увеличават усещането за ситост и помагат за поддържане на по-добри нива на кръвната захар, което може да има благоприятен ефект върху загубата на тегло.



Добра идея е и практикуването на сутрешната йога, която не само дава положителен резултат върху тялото, но стимулира и ума. Йогата ще помогне да се отпуснете и да си починете преди деня на задълженията. Това ще ви принуди да бъдете по-организирани и съответно ще намали стреса, а както вече споменахме, стресът и стройната (здрава) фигура не вървят ръка за ръка.

Освен това, ако сте посветили времето си сутрин, за да стимулирате тялото и ума си с йога практика, ще бъде по-малко вероятно да се ръководите от емоциите при избора на храна и ще ви бъде много по-лесно да балансирате.

Ако не знаете как да отслабнете – направете го след като се събудите

В допълнение към тези навици си струва да въведете няколко правила, които ще ви помогнат да направите крачка към мечтаната фигура, ако въпреки многото диети все още не знаете как да отслабнете:

Закусете

Това е най-важното хранене за деня. Трябва да се храните не по-късно от 40 минути след събуждане. Качеството на закуската е много важно и затова си струва да се погрижите за големите количества протеини, които ще намалят апетита през целия ден и ще дадат положителен ефект върху загубата на тегло.

Бъдете внимателни

Яжте храната си в пълно внимание, без да използвате телефона, компютър, книга или телевизор. Така ще се чувствате по-сити и няма да се изкушавате да похапвате между храненията.

Опаковайте кутиите

Когато се събудите, пригответе храна за деня. Тя ще направи храненията ви по-балансирани и няма да ядете емоционално. Стройната фигура до голяма степен зависи от това дали ядете или не, защото е по-лесно да се сдържате, когато имате кутии със здравословна си храна.

Променете начина си на живот

Отслабването е по-ефективно, когато сте в движение, така че си струва да помислите дали да не замените колата или автобуса с велосипед или ако нямате такава възможност, слезте, макар и спирка по-рано. Една кратка сутрешната разходка също ще стимулира метаболизма.



4 мита за здравословните навици

Въпреки множеството изследвания и общата наличност на диетолозите, все още има много погрешни схващания за това какво е здравословно да се прави сутрин. Представяме ви няколко мита, които са подвеждащи и понякога дори затрудняват отслабването:

1. Без закуска е по-лесно да отслабнете

Това е напълно грешно, защото, както споменахме, закуската е най-важното хранене. Липсата ѝ може да забави метаболизма с до 30%.

2. Хранителните добавки ще заменят загубата на тегло

Това също е погрешно схващане. Добавките са предназначени само да поддържат този процес. Пътят към успеха са балансираното хранене, физическата активност и изграждането на здравословни навици, включително и тези, които се трябва да правите сутринта.



3. Закуска без въглехидрати и протеини

Това също е мит, защото, за да може закуската да осигури енергия за целия ден, тя трябва да съдържа предимно протеини, може да има и въглехидрати.
Единственото нещо, което си струва да избягвате във всички ястия, са простите захари, които влияят върху натрупването на телесни мазнини. Освен това недостатъчното количество въглехидрати причинява дефицити и води до подкиселяване на организма и нарушения в регулацията на биохимичните показатели на организма.

4. Упражненията на празен стомах са по-ефективни

Самите упражнения, като сутрешната йога например, са много добър начин да подпомогнете диетата си, но не е задължително да се правят на празен стомах. Организъм, който е загубил електролити през нощта и не е имал нова енергия от храната, трябва да се регенерира, така че е добре да започнете да тренирате след закуска, за да не го натоварвате. Важно е, че количеството изгорени калории по време на тренировка ще остане същото, независимо дали правите тренировката на празен стомах или не.

Четете още: 12 признака, че ядете прекалено много захар: Не се чудете, ако вечно ви мъчи вълчи глад