Големият ден дойде! Най-накрая сме „привикани“ в офиса и старият ни напрегнат живот продължи, но по нов начин. По-хигиеничен и приятен. Но да не се отплесваме, а да обсъдим слона в стаята, за когото не говорим, а именно – как, по дяволите, успях да надебелея толкова много след тази карантина?!

Истината е обаче, че този въпрос няма никакъв смисъл. Има смисъл това, което предстои, а именно да влезем във форма. Това е положението – който ял – ял, последният да затвори вратата и бягаме към фитнеса. Имахме цели два месеца да се отпуснем, да си отпочинем и да си хапнем с наслада и който е достатъчно хитър го е осъзнал на време.



Няма защо да се лъжем. Изолацията не беше нещо познато за нас, защото сме свикнали да кръстосваме града в задачи, да се потим във фитнеса и да нямаме време за обилно похапване. За обикновения зает човек е твърде необичайно да се събуди и да осъзнае, че вече няма да бърза за офиса, а трябва да си остане вкъщи. При хладилника, печката, шкафа със сладки „дреболии“ и облечен в най-широките си домашни дрехи. За този индивид, каквито са повечето от нас, това е крайно необичайна ситуация, която може дори да те доведе до стрес. Хем си изморен, хем донякъде ти е скучно, хем по телевизията ти казват, че ако излезеш, ще мреш яко, хем не знаеш дали ще има море тази година, хем винаги си гладен...

Истината е, че през последните два месеца всички пътища водеха към нещо вкусно. Кога друг път ще ни падне възможността да си седим по цял ден вкъщи и никой да не забелязва, че пълнеем, дори самите ние?



Но ето че хубавото приключи и сега трябва да се облечем, за да се покажем пред света, по възможност без да се срамуваме. Е, нека ви споделя защо е напълно излишно да се притеснявате от това, че широките панталони вече са ви тесни – защото при всички е така (освен при онази порода жени, които наричаме „вещици“ и на които нищо не им се лепи). Момичета, всички сме в едно и също положение, а това може само да ни направи по-силни, а не по-свити и притеснени. И понеже вярвам в женската солидарност, ще ви споделя няколко изпитани трика с храненето, които ще ни помогнат по-лесно и бързо да влезем във форма. Като разбира се, тренировките са задължителни. И макар лятото вече да чука на вратата, не забравяйте, че все още има време да имате чудесно тяло, ако започнете още от днес!

Хапвайте наполовина

Истината е, че много често изяждаме по-големи количества храна, отколкото стомахът ни се нуждае. Хапвайте бавно, намалете порциите наполовина и спрете в мига, в който започвате да усещате леко, че се засищате. По този начин хем ще се чувствате по-добре, хем ще отслабвате много по-бързо, без да си навредите.

Вечеряйте рано

Сигурно сте чували за правилото, че не трябва да се вечеря по-късно от 18 ч. Е, не е необходимо да се съобразявате точно с този час. Важното е да има отстояние между 3-4 часа от последното хапване до заспиването. Не е препоръчително да заспивате на пълен стомах, особено ако искате да отслабвате.



Пийте вода, когато почувствате глад

Много често гладът е прикрита жажда. Струва ни се, че умираме да хапнем нещо, но в повечето случаи просто сме обезводнени. Така че ако почувствате глад, първо изпийте една чаша вода и ако не се заситите, след 30 мин. хапнете, като внимавайте с избора на ястие. Нека то не бъде твърде калорично.
Със сигурност тези съвети могат да ви помогнат много, но дори и да не успеете да се разделите с излишните килограми помнете, че красотата не идва от теглото, а от самочувствието ви!

Четете още: Вълшебната диета на Хайди Клум