Тя е най-възрастната актриса сред главните героини в Сексът и градът, но и най-сексапилната, според нас.

Ким Катрал вече е на 53, но може да се конкурира доста смело с купища по-млади свои колежки.

Ослепителната блондинка, родена край Ливърпул, Великобритания, изглежда наистина зашеметяващо.

Независимо от бурния си живот – много работа, десетки мъже в леглото си, повечето от които интелектуалци, алкохола и недоспиването, никой не може да отрече, че Ким е доста атлетичнаи сега.

Преди време е опитвала диетата, основаваща се на гликемичния индекс на храните, както и други популярни режими, но днес има нов подход към тялото си.

Диетата

Актрисата сподели неотдавна, че много внимава с храненето си, защото е голяма... лакомница. Тя обича да казва, че цял живот се е опитвала да спазва диети, но след 40 най-накрая й се наложило да го прави всеки ден.

Ким се старае да яде много зеленчуци и риба. Избягва други видове месо, но не отказва сочна пържола, приготвена по ню йоркска рецепта.

Когато бързо трябва да се отърве от няколко излишни килограма, тя спира автоматично тестените изделия и алкохола.

Тренировката

Катрал се стреми да тренира винаги, когато има възможност. Често се консултира и с добри фитнес специалисти, които й помагат да поддържа форма.

Неведнъж е заявявала в интервюта, че е спортна натура по природа и има добри гени в това отношение.

През зимата кара ски, през останалото време играе тенис, тича, тренира с тежести.

Любимият й пилатес и заниманията по йога у дома разнообразява с Джиролатес (Gyrolates) – система, смесваща движения от пилатеса, извършвани на специална машина, йога, танци, плуване и тай-чи.