Наричат я Черната перла, но се е окичвала и с доста по-цветни епитети, защото е едно от най-лошите момичета на модния подиум. И извън него.

Във всички случаи обаче тя е една цяла ера в модния бизнес, която при това още не е приключила.

Разбира се, става дума за Наоми Кембъл, която тази година навърши 40, но изглежда все толкова зашеметяващо.

Британският супер модел е признавал преди години, че пие, пуши, а и в много моменти беше ясно, че е на „ти“ с актуалните наркотици.

Днес обаче Наоми е различна и се грижи много по-добре за себе си. Миналото й не е оставило видими следи върху нея и това се забелязва лесно.

Може би и първата й сериозна връзка след проваления годеж с Адам Клейтън, басистът на U2, също има своето магическо влияние. От 2008-ма насам Кембъл има връзка с руския олигарх Владимир Доронин, която доста я преобрази.

Ослепителната, но неконтролируема моделка се кротна и заживя в Москва с любимия си. И в определени моменти ни се струва, че е по-красива дори отпреди.

Диетата

Наоми неведнъж е споделяла, че не обича лишенията. Сега обаче й се налага да внимава все повече с храната.

Не спазва определени диети, но избягва тестени изделия и най-вече любимия си хляб. Набляга на чистия протеин и особено много на зеленчуците, а и не пропуска плодовете в менюто си.

Предпочита по-семпли ястия пред гурме-специалитетите, които са на малки порции, но понякога имат по 50 различни неща в състава си.

Неотдавна по време на гостуването си при Опра Уинфи моделът сподели своята детокс-тайна. Тя включва микс от кленов сироп, лютив червен пипер и лимонов сок, които пречистват тялото.

Кембъл обясни, че се старае да изкарва по няколко дни само с този коктейл и прави това 3-4 пъти годишно.

Тренировката

Шоколадовата красавица никога не е била атлетична, но винаги е била в отлична форма.

Сега тя често скача на въже и смята, че това е забавен и доста добър начин за поддържане на перфектно тяло.

Освен това се стреми да спортува поне 3 пъти седмично, дори повече, когато има възможност.

Използва персонален инструктор, който определя програмата й. В нея се включват упражнения с леки тежести, плуване или джогинг и бойни спортове като кик-бокс, капоейра и др.

Дори по време на ваканция в началото на юни Наоми и Владимир бяха забелязани да тичат из кокетно градче на френската Ривиера. Впечатляващо, нали?