Ако постоянно се борите с килограмите, вероятно сте запознати с горчивия вкус на топлата лимонена вода, която диетолозите препоръчват да се пие сутрин на гладно.

Е, добрите новини са, че можете да спрете да консумирате тази не особено приятна напитка. Според скорошни проучвания, тя не е толкова ефикасна, а приемането на лимон на гладно може да бъде дори опасно за стомаха ви. Всъщност не съществува напитка, която да замести физическите упражнения и здравословното хранене и да премахне излишните килограми от вас като с магическа пръчица. С тези три напитки обаче можете да подпомогнете процеса на отслабване, като ги съчетаете с движение и правилна диета.

1.Кафе

Чудесна природна енергийна напитка. Ако пиете две или три чаши кафе преди тренировка, ще се чувствате много по-заредени и ще се трудите по-усилено над уредите, защото ще сте се снабдили с нужното „гориво“. Съответно ще изгаряте повече калории, а това е единственият начин да се приближите бързо до целта си. Препоръчително е да не подслаждате кафето.

2.Вода

Заменете горчивия лимонов сок с освежаваща студена вода. Доказано е, че студените напитки помагат на тялото да изгаря повече калории. Пийте студена вода всеки ден и желаният резултат ще ви застигне съвсем скоро.

3.Зелен чай

Едно от вълшебните приятни средства в борбата срещу излишните килограми. При експеримент няколко души, които консумирали по четири чаши зелен чай дневно, отслабнали с 2 кг повече от тези, които пиели само вода. Преди всичко зеленият чай е много полезен за здравето, защото има успокояващо действие и съдържа антиоксиданти. Най-добре е да консумирате натурален чай и да не прибавяте захар.

Четете още: ТОП 5 БГ звездни вегетарианки