Повечето хора виждат в зимата сериозно изпитание за запазването на теглото си. По принцип зимата се смята за най-неблагоприятното време за отслабване. Но дали е така в действителност.

Можем да превърне зимата в идеално време за отслабване, като се обърнем към едно вкусно и много полезно ястия – супата.

Научните изследвания сочат, че ако заменим две похапвания с две порции супа, ще постигне 50% по-голям успех при отслабване, дори и двете да имат еднакъв брой калории.

Супата е храна с ниска плътност, а това се дължи на високото съдържание на вода – заема повече място в стомаха и осигурява голямо количество енергия.

Започвайте всяко хранене с богата на зеленчуци крем-супа – така ще започнете с около 200 калории, още преди началото на храненето и след това ще ядете значително по-малко.

Превърнете супата в основно хранене – супите базирани върху леша, гъби, пилешко или пуешко могат дори да бъдат основно ястие, полезно за отслабване.

Някои супи трябва обаче да ги избягвате като например - френската лучена супа, тези с топено сирене и крутони – в тях калории могат да достигнат до 600, а това не е полезна за отслабване супа.

Но не забравяйте, че въпреки многото си полезни качества водещи до отслабване, не всички супи са еднакви.