Катрин Зита-Джоунс изглежда като истинска богиня. Неувяхваща и все така красива, тя продължава да бъде неотменна и дългогодишна половинка в живота на холивудския ас Майкъл Дъглъс. Двамата неведнъж са споделяли пред медиите за това как успяват да съхраня брака си стабилен толкова години. Сега обаче актрисата открехва завесата на една друга тайна от личния си живот - своя хранителен режим, на който дължи особено много сегашната си зашеметяваща форма.

Звездата разкрива, че благодарение именно на режима си, тя е все така жизнена и изпълнена с енергия, както на 20.

Кафе на разсъмване

View post on Instagram
 

Пред Harper's Bazaar Катрин споделя, че не става сутрин от леглото без чаша кафе.

„Първото нещо, което правя, когато се събудя, е да си пусна кафе, защото наистина не мога да направя нищо както трябва без него“, казва тя и добавя, че обожава да го прави и с френска преса.

Не бърза със закуската

View post on Instagram
 

Актрисата става в ранни зори, пие кафето и едва два часа по-късно посяга към закуската. Междувременно пие много вода. За нея това е гаранция за стройна фигура. Така, ако е станала към 6 ч., хапва поне след 8 ч.

На закуска предпочита зърнени храни или овесена каша, която комбинира с банани и кафява захар, а понякога и с малини или боровинки. Сред продуктите, които хапва на закуска, са и гранола, обезмаслено кисело мляко и горски плодове.

Английска закуска през уикенда

View post on Instagram
 

Родената в в уелския град Суонзи Зита-Джоунс няма как от време на време да не си позволява и от традиционната английска закуска, която се състои от пържени яйца и бекон.
Но го прави само през почивните дни. „На масата имаме наденички, печен боб, бъркани яйца... и вносен британски бекон“, казва актрисата, която си позволява повече мазнини през уикенда, когато го кара по-лежерно.

За да не прекали, съпругата на Майкъл Дъглас си сервира по-малки порции.

Нещо леко за обяд

View post on Instagram
 

На обяд звездата внимава също да не прекалява с количеството, затова залага на „нещо леко, което да не ми тежи“, като например свежа зелена салата с кедрови ядки и домати. Тя обожава и микс от зеленолистни, които овкусява с балсамов оцет, екстра върджин зехтин и горчица. Понякога Катрин добавя към салатата си пиле или риба, приготвени на скара или пълнени патладжани със сос.

Протеини за вечеря

View post on Instagram
 

За последното хранене от деня актрисата отново прави салата, като гледа до 20 ч. вече да е вечеряла, за да има достатъчно време до нощния сън. Предпочита салата и протеин под формата на месо. „Обичам плодовете. Винаги нарязвам ябълка в салатата. Разбира се, обичам и авокадо, също и комбинацията от портокали и смокини“, допълва тя.

Когато е достигнала желаното тегло, Катрин Зита-Джоунс може да си позволи и десерт за вечеря. Най-често той е топка сладолед или ябълковият пай, приготвен по рецепта на майка ѝ. В такъв случай обаче на следващия ден сладкото е табу.

Четете още: Ето с коя диета Гала успя да свали 6 кг за месец