Често се случва да ни се появи повторен апетит, въпреки, че преди час вече сме похапнали. Ако се опитваме да свалим ненужните килограми, този апетит определено ни изкушава и ни кара да ядем допълнителна храна.

Апетитът може да бъде контролиран много трудно, ако страдаме от стрес или хормонални нарушения. Не е препоръчително да пием хапчета за потискане на апетита, защото са вредни. Затова има 6 полезни начина да задоволим напиращия глад.

Компот без захар



Предлагаме ви да си приготвите комбиниран компот, но можете да го направите и от една съставка. Всичките му плодове са подходящи: френско грозде, череши, боровинки, цариградско грозде, ябълки и други.

Чрез компотът апетитът ви ще бъде задоволен, организмът ви ще се напълни с полезни витамини, ще се подобри храносмилането и ще се пречистите от токсините. По-добре е да се пие пресен сок, отколкото консервиран, като може да се подслади.

Отвара от ябълки и стафиди



Отварата със сладко-кисел сок от стафиди и пресни ябълки ще спомогне за потискането на апетита и ще подпомогне киселинността на стомаха.

Заради полезните си свойства, отварата се препоръчва на деца и кърмачки. Тя е много подходяща за хора, които искат да свалят ненужните си килограми. За да си я направите са ви необходими шепа стафиди, една ябълка и малка чаша, пълна с вода. Можете да я пиете по няколко пъти на ден и по този начин няма да огладнявате.

Компот от сушени плодове (ошав)

Свикнали сме да го пием предимно на Бъдни вечер, но ошавът е много подходящ, ако спазвате диетичен режим. Сушените плодове отделят пикочната киселина от организма и предотвратяват дехидратацията. Освен това насищат кръвта с магнезий и калий.

Този компот има малко калории и е доста засищащ. С него гладът ви ще бъде туширан и няма да ви се иска да се изкушавате с повече храна.

Вода с лимон и мед



Ако изпитвате силен глад и ви се дояде неистово сладко, то водата с мед е идеалният изход от това. Ако искате напитката да стане съвсем здравословна и вкусна, можете да я подсилите с канела, кардамон или щипка индийско орехче. По този начин напитката ще замирише ароматно и ще стане още по-вкусна.

Отвара от шипки

Шипковата отвара съдържа богато количество витамин Ц. Напитката се препоръчва и при проблеми с гърлото. Тя подобрява чревната подвижност. Ако спазвате режим, тази отвара може да утоли не само жаждата ви, но и да намали чувството на глад.

Кефир (ферментирала млечна напитка)



Ако закусвате с чаша кефир, това е най-добрият избор за вас. Напитката има ниско съдържание на мазнини, ферментиралото мляко ще ви помогне се придържате към диетата, а също и ще почистете тялото си от токсини.

Можете да добавите подправки към кефира - канела и различни сухи билки като босилек и розмарин за аромат. Тя ще задоволи глада ви, без да навреди на фигурата!

Между отделните хранения можете да се разнообразите с чайчета от лайка, мента и медуница. Те също ще попречат на глада.

Ако обикновеният чай не ви допада, можете да прибавите малко обезмаслено мляко към напитката и щипка ванилия. Илюзията за питателна напитка ще притъпи желанието ви за ядене.

Четете още: Ето я диетата, с която Симона Загорова се стопи