Автор
Весела Георгиева

Точно сега: направете яйчен фаст, свалете ненужните килограми

Един от най-светлите християнски празници отмина. Сигурни сме, че са ви останали много сварени яйца, а козунаците отдавна са изконсумирани. И е време за една бърза и ефективна диета. Предвид продуктите, налични в хладилника, яйченият фаст е много подходящ.

Името "фаст" идва от фастинг, което пък означава, че хапване едни продукти, а се лишаваме от други. За определен срок от време.

Мнозина са убедени, че с яйчен фаст може да се ускори метаболизма, да се освободим от токсините и да свалим няколко излишни килца. Тази актуална диета трае 3, 5 или 7 дни.

Какво можете да хапвате? Разбира се, в менюто влизат яйцата във всякаква форма - ваени, пържени, на омлет, поширани – изборът е ваш. Яйцaтa ca изключително бoгaти нa прoтeини и минeрaли, кoитo дaвaт eнeргия нa oргaнизмa.

Що се отнася до мазнината, можете да си позволите масло, зехтин, масло гхи, мас или кокосово масло. разрешено също така е сиренето, както и някои подправки. Препоръчително е да консумирате яйце на всеки 3 до 5 часа, дори да не изпитвате глад, както и да спрете да ядете 3 часа преди сън.

Ако издържите 3 дни, ще свалите около 3 кг, което си е направо супер.

Внимание: Подобни диетични предизвикателства не са препоръчителни за бременните, както и за хората с хронични заболявания. Задължително се консултирайте с лекаря си преди да започнете.