По дефиниция ядките не би трябвало да са неизменна част от диетата ни, тъй като те са богати на калории. Факт е обаче че всички модели и диетолози ги препоръчват горещо, дори и при най-строгия хранителен режим. Причината за това е, че ядките, особено някои видове, съдържат много полезни вещества, хранителни са и стимулират правилното протичане на процесите в тялото. Те могат да бъдат отличен съюзник в борбата срещу излишните килограми, но в умерено количество. Именно в грамажа се крие разковничето, защото когато приемате калорични храни, каквито са и ядките, трябва да внимавате с количеството. Дневният прием на ядки (задължително сурови) не трябва да надвишава 30 г. А ето и кои са най-добрите съюзници, които ще ви помогнат да се отървете от нежеланите килограми:

Орехи



Известно е, че една шепа орехи може да направи чудеса с тялото ни. Те стимулират дейността на мозъка, сърцето и метаболизма, така че не се колебайте. Хапвайте смело орехи и се заредете с необходимите витамини.

Бразилски орех

View post on Instagram
 


Бразилският орех е толкова вкусен, че трудно бихте могли да не прекалите с него. Истината е обаче, че не трябва да консумирате повече от 2 или 3 на ден, тъй като той съдържа голямо количество фибри, протеини, селен, магнезий и витамини, които спомагат бързото изгаряне на мазнините. Именно заради богатото си съдържание на селен, бразилският орех е препоръчителен за хората с нарушена функция на щитовидната жлеза.

Бадеми



Суровите бадеми са изключително здравословни – те са истинска витаминозна бомба. Te съдържат щедро количество фибри, витамини, магнезий, фосфор, антиоксиданти и др. Бадемите имат невероятно въздействие върху човешкото тяло и най-вече спомагат бързото сваляне на излишни килограми. Също така регулират кръвната захар и дори могат да ни предпазят от Алцхаймер. Те ни помагат да се чувстваме сити и ни предпазват от преяждане. Вижте колко много ползи имаме от само 4-5 бадема на ден!

Четете още: По-слаби с 3 кг за 4 дни с диетата на Мелани Грифит