Три хранения дневно, след което се събуждаш сит: звучи като обичаен ден, а не като диета.

Нови изследвания на учените показват обаче, че човек сваля най-лесно тегло, ако се храни по три пъти на ден, отколкото ако яде много малко.

Всъщност, от известно време е ясно, че гладуването единствено може да лиши организма от хранителните вещества, от които има нужда и не помага много за отслабването. След диета се увеличават шансовете да се върнете отново към пастите и прекомерното хранене. Учените от университета Пардю в американския щат Индиана установили, че една диета с шест по-малки хранения дневно е по-малко полезна за хората с наднормено тегло от диетата с три хранения на ден, пише БГНЕС.

Освен това, изследването разкрива факта, че диетата, богата на протеини, помага на мъжете с наднормено тегло да ядат по-малко храна вечерно време. „Съществуват много мнения относно честотата на храненията на ден. Въпреки че е популярно схващането, че е по-добре да се яде по-малко по-често, тези хранения не винаги са благоприятни за контрола на апетита”, заяви Хедър Лейди, която е авторка на изследването.