Автор
Woman.bg

Тя отслабна с 44 килограма, отказвайки се само от една храна

Възможно ли е да се избавим от излишните килограми, като „задраскаме“ веднъж завинаги от менюто си само един продукт? Абсолютно да! И това го потвърждава 40-годишната британка Рейчъл от град Блекбърн, Ланкашър. Тя свал 1/3 от теглото си, след като каза „Не“ на любимата си майонеза, пише The Sun.

Мотивация да отслабне Рейчъл полулила, след като мъжът на живота ѝ най-сетне се решил да ѝ предложи брак. В този момент тя тежала цели 136 кг! Цифра, която можела единствено да предизвика у бъдещата булка само ужас и срам. Как така една млада и обичана жена може да се появи на сватбения си ден толкова дебела?

След като стигнала до този извод, Ланкашър се амбицирала, запретнала ръкави и смело се хвърлила в жестоката битка с килограмите.

Целта ѝ била да влезе с лекота в прекрасната сватбена рокля, която купила умишлено с много по-малък размер от нейния.

И така, първото нещо, което Рейчъл направила, било да се запише на плуване. Дамата посещавала басейна 4-5 пъти в седмицата. Драстично променила и начина си на хранене като се отказала от така любимата си майонеза, която ежедневно присъствала на трапезата й. "Обичах да прибавям майонеза към всички ястия. Слава богу, наложих си волята да я изтрия от съзнанието си, колкото и трудно да ми беше. Освен това почти спрях да готвя и с масло", разказва тя. Рейчъл добавя, че при всяко чувство на глад, хапвала плодове.

Така само за половин година британката успяла да се отърве с внушителните 44 килограма!

Докато преди непрекъснато чувствала умора и често не ѝ достигал въздух, сега се чувствала свежа и енергична, както никога до този момент. Избавила се и от симптомите на вътречерепна хипертензия, от които страдала преди.

"Никога не съм гладувала и не съм спазвала безумни диети. Просто започнах да се храня по-добре", признава тя.

Силната воля, борбеният дух и любовта накрая си казали тежката дума. Три седмици преди големия ден Рейчъл успяла да влезе с лекота в роклята.

Сватбената церемония преминала великолепно, а тя се чувствала уверена в себе си, изключително женствена и по-красива от всякога!

Четете още: Как се отслабва с 65 кг без глад