Автор
Woman.bg

Уместно ли е да ходим на фитнес по време на пандемия

По време на пандемия няма нищо по-важно от това да се грижим за здравето си. Спортът е доказано най-добрият метод за поддържане на добрата форма и е част от перфектната рецепта за дълголетие. Ето защо е от особено значение да не се отказваме от него, особено сега, когато трябва да подсилим имунната си система. Но тук възниква един сложен въпрос, който всеки трениращ неминуемо си е задал през последните дни. Уместно ли е да посещаваме фитнеса, докато сме заплашени от коронавируса?



От една страна, спортът ни държи здрави, но от друга залата може да бъде прекрасен развъдник на бактерии. Все пак, на повечето обекти пространството не е толкова голямо, много хора докосваме едни и същи уреди, изпотяваме се и едва ли ще се сетим след абсолютно всяко докосване на гирички или някакъв уеред да измиваме ръцете си.

Затова вероятно личният ви лекар би ви посъветвал да правите упражненията си у дома или просто да се възползвате от дните, в които време е по-топло, за да потичате в парка. Но в случай, че държите да тренирате само и единствено във фитнеса и той не е затворил временно врати, направете го, но с повишено внимание. Ето какво трябва да знаете, преди да продължите тренировките във фитнеса по време на пандемия:



Измивайте ръцете преди и след тренировка

Избърсвайте уредите и тежестите, до които се докосвате, преди и след употреба



Не забравяйте за дистанцията между вас и останалите – не по-малко 1м


Избягвайте груповите занимания и залите, в които няма възможност за добро проветряване



Четете още: Не докосвайте тези храни повече от веднъж месечно