Хляб

Друг странен източник на захар са тестените храни. Ако смятате, че сладкият вкус на хляба е натурална характеристика, предполагаме че с изненада ще разберете, че много от производителите добавят по няколко грама захар в тестото, когато го приготвят.

Независимо дали консумирате бял, пшеничен, пълнозърнест или черен хляб, не забравяйте да проверите неговите съставки на етикета, тъй като най-вероятно ще откриете, че всички съдържат поне малко захар.

Решението: Сами печете хляба си. Доверете се на месни проверени пекарни.

Овесена каша

Овесените ядки се изтъкват като една от най-здравословните храни, особено за енергийна закуска, която засища за дълго време с фибрите си. За съжаление смесите или полу-готовите каши съдържат сериозно количество захар, с което трябва да се внимава.

Ако си купите само овесени ядки, които да хапвате с плодове и мляко, всичко е наред, но в микс пакетите, които са полу-готови, най-вероятно се съдържа повече количество захар, отколкото фибри и хранителни вещества.

Замразени храни

Повечето замразени храни не бива да се консумират всеки ден заради съдържанието на натрий в тях, но те съдържат не малки дози захар.

Макар че можете много бързо и лесно да ги приготвите, когато бързате и са добро решение за храна в обедната почивка, замразените храни не трябва да присъстват в менюто ви твърде често. Ако искате да консумирате най-здравословната замразена храна, проверявайте етикета на опаковката по време на пазаруване.