Железни метли, акупунктура - ето кои са най-странните, но ефективни методи за отслабване

На всички ни е ясно, че в основата на отслабването стои физическата активност и придържането към принципите на здравословното хранене. Доброто настроение и положителните емоции пък могат допълнително да ни попомгнат за постигането на добра форма. И колкото по-малко стрес и по-малко сладкиши и тестени изделия, толкова по-добре. Днес обаче решихме да ви запознаем с четири не толкова известни практики, които ще ви помогнат да намалите обиколката на талията си и да се отървете от излишните килограми.

Те са представени в сайта Wday.ru от четирима експерти - Ярослав Лукомски (създател на авторския метод за биоенергийна корекция на тялото "Разговор с тялото"), Ксения Черная (Диетолог и сертифициран натуропат), Наталия Правдина (експерт по Фън Шуй и автор на на бестселъра „Еликсирът на младостта. Тайната рецепта завинаги млад") и Ата Келли (лекар по интегративна медицина).

Масаж с железни метли

Масажът с малки метлички е вековна техника. Полезен е за организма като цяло, както и ефективен за отслабване. Масажът с тях нормализира лимфния поток и придава тонус на мускулите и кожата. Метлите имат подмладяващ ефект както на местно ниво, така и на цялото тяло - всичко зависи от вашето желание и от уменията на експерта. Важно: една или две сесии не са достатъчни, за оптимален ефект трябва да преминете курс на масаж.

Су Джок

Су Джок е един от клоновете на акупунктурата: в превод от корейски су е четка, джок - крак. Практиката, съответно, е да се въздейства върху тези части на тялото. Трябва да се отбележи, че човек може самостоятелно да приложи техниката, като е усвоил основните методи, тъй като върху дланите и стъпалата има проекции на всички органи и части на тялото. Как да се отървете от наднорменото тегло с помощта на древния метод? Всичко е съвсем просто - трябва да научите определени точки на ръцете и тялото и да действате върху тях ежедневно. Практикуването на Су Джок има положителен ефект върху дейността на храносмилателната система и процесите на кръвообращение в тялото, а също така намалява апетита. Ако говорим за отслабване, ще отнеме повече време, отколкото например за облекчаване на главоболие. Но с желание и постоянство резултатът е сигурен!

Забележка: Можете да използвате различни инструменти, за да повлияете на точките. Това могат да бъдат листенца и стъбла на растения, клонки, семена, иглолистни игли. Трябва да практикувате Су Джок под наблюдението на компетентен специалист.

Акупунктура

Акупунктурата е лечебен метод в китайската медицина. Възможно ли е да отслабнем с този метод? Теоретично: да. Но на практика всичко зависи от много фактори. Има много причини за наднорменото тегло: генетика, хормони, стрес, метаболитни нарушения, начин на живот... И преди да отговорите на въпроса „как да отслабна с акупунктура“, първо трябва да разберете какво е довело до увеличаване на теглото ви. Като цяло това е много мощна техника. При правилно приложение активира всички системи на тялото като цяло и го лекува. Постепенно тялото започва да работи по-добре и да се освобождава от излишните килограми само.

Дишането

Дишането е източник на кислород, както и на енергия. Активното дишане стимулира всички процеси в тялото ни, а допълнено с помощта на специални движения помага успешно в борбата с наднорменото тегло. Правилното дишане е ефективно преди всичко за чревната флора, стимулира перисталтиката, работи с вътрешните мускули. Ако комбинирате ритмичните движения на ръцете, краката, тялото със същото ритмично дишане, това ще подобри кръвообращението и работата на сърцето, ще укрепи мускулите, ще допринесе за гъвкавостта на тялото и здравината на ставите.

Четете още: Секси и след 40: 5 навика, които ще ви запазят вечно млади и красиви