101 далматинци: Далматинка роди 18 кутрета - двойно повече от нормалното! (Видео)

Далматинката Нели от английския град Престън се сдоби с цели 18 малки пухкави рожби - 10 мъжки и 8 женски, съобщи в. "Дейли мейл".

Впечатляващото в случая е броят на кутретата, който е два пъти по-голям от обичайния за породата.


Кученцата са се пръкнали миналия месец и вече играят навън на воля. Мъничетата са истински късметлии, тъй като стопанката им - Луиз Клемън, гледа далматинци от 30 години и им е създала на двора удивителна среда за живеене и веселба. Докато са на открито, кутретата се пързалят и люлеят на съоръжения, предназначени специално за малки кученца.

Днес всяко едно от тях дори си има любимо кътче за отмора. Докато едни се наслаждават на сладката си дрямка в кухнята, други предпочитат хладината на килера. Има обаче и хитреци, които са се настанили в просторния хол. Понякога стопанката им разрешава на две от тях да си поспиват и в леглото.

Кученцата са се появили на бял свят по естествен път. След 15-ото собственичката на Нели си помислила, че това е всичко, тъй като Нели сякаш заспивала. След това обаче се появило още едно, а след него най-неочаквано изскочили още две.

Към момента в къщата на Луиз се гонят общо 27 палави представители на породата, тъй като британката има още 9 далматинеца от преди Нели да роди. Тя ще запази едно от кученцата за себе си, а другите 17 ще раздаде на приятели и познати.

Четете още: 6 породи кучета, които не трябва да отглеждате в апартамент