Жан-Клод Ван Дам с емоционално видео, в което благодари на България по случая с кученцето Рая

Жан-Клод Ван Дам безспорно е мъж от класа и любимец на поколения киномани. Но освен актьор, в когото са влюбени всички жени, той е и човек с голямо и милосърдно сърце.

Само преди часове екшън звездата благодари за бързата реакция на българското и норвежкото правителство, които веднага откликнаха на молбата му и спасиха кучето Рая от евтаназия.

View post on Instagram
 


Припомняме, че малко преди да посрещне 60-ия си рожден ден преди броени дни, Жан-Клод Ван Дам публикува във Фейсбук видео, в което отправи гореща молба към българските власти да спасят живота на осиновено в Норвегия куче от породата чихуахуа. Звездата уточни, че в противен случай 3-месечната Рая, ще бъде евтанизирана.

Трогателното му обръщение тогава незабавно получи широк отзвук, а от Българска агенция по безопасност на храните, съобщиха, че ще приемат връщането на животното у нас, като оттам подчертаха, че ще бъдат извършени допълнителни изследвания, които да удостоверят доброто здравословно състояние на четириногото, след което българските власти и дипломация ще задействат всички процедури по предаването на Рая в ръцете на желаещите да я осиновят.

View post on Instagram
 


"Правителствата на Норвегия и България направиха изключение. Те бяха фантастични, за да простят грешката, която ние допуснахме", написа Ван Дам.

"Искам да кажа едно голямо, огромно благодаря", гласят думите на актьора в емоционалното видео.

Екшън звездата добави, че и България и Норвегия са страхотни държави. Както и че ще се върне в страната ни, за да снима филм.

До моментна публикацията му е видяна от над 217 хил. последователи, които в отговор на обръщението му, изписаха стотици коментари, изразяващи тяхната радост от добрия развой на събитията. Голяма част от тях споделиха и възхищението си към неговата благородна постъпка.

След призива на артиста, Българската агенция по безопасност на храните установи нарушения в работата на ветеринарния лекар от град Тервел, оформил документите на Рая. Преди дни БНТ съобщи, че Иван Хорозов ще бъде глобен, като максималният размер на санкцията е 500 лева.

View post on Instagram
 

Четете още: Жан-Клод Ван Дам: Най-важното в живота е да се научиш да приемаш нещата, които не можеш да промениш