Радина Василева

Здравето зависи от много фактори – грижа към себе си, малко късмет и правилните специалисти, които да бъдат до нас, когато имаме нужда. Аз съм Радина Василева и като дългогодишен журналист в здравната сфера, моята мисия е да ви срещам именно с тях, както и да отговаряме на вашите въпроси в рамките на предаването „Код здраве“. Пишете ни на kodzdrave@woman.bg!

Код здраве: Как да избегнем дискомфорта от преяждане

28 април 2021 | 10:51
19105
1
1

Поговорката, че човек е това, което яде, е много вярна. Сега, когато сме между два от най-почитаните празници – Великден и Гергьовден, е редно да си я припомним. За да избегнем ситуацията, в която след обилната трапеза да помрачим доброто си изкарване заради подуване на стомаха, болки, газове и цялостен дискомфорт. Прекомерната употреба на храна, недостатъчно доброто ѝ сдъвкване или приготвянето ѝ на твърде висока температура водят логично до всичко това.

При продължаващи дълго подобни периоди тялото ни започва да се задъхва и има нужда или от промяна на режима, или от „помощ от приятел”, под формата на допълнителен прием на ензими. За всичко това днес водещата на „Код здраве” Радина Василева разговаря с д-р Димитър Пашкулев, който активно прилага богатството на природата в своите лечебни методи.

„Храненето е един от тези фактори, които са главни водещи във връзка с дългосрочното здраве. Важно е от една страна с какво се храним, а от друга – как усвояваме храната”, категоричен е д-р Пашкулев, като пояснява: „Организмът се храни с тази част от храната, която усвоява”. А за да го прави по най-добрия начин, са му необходими ензими. Именно те ни идват на помощ не само когато говорим за добър имунен отговор, но и в моментите, в които апетитът надделява над разума.

За да избегнем дискомфорта от преяждане д-р Пашкулев препоръчва да се вземат ензими, особено растителните, към които няма алергични реакции, за разлика от животинските. Той определя като уникален продукт Ензли-Ми, който е комплексен растителен ензим, включващ няколко вида ензими за различните цели на храносмилането. Осен това съставките в него са съобразени специално с диетата на българите. 


В какви други ситуации и по какъв начин д-р Пашкулев препоръчва приема на Ензи-Мил, вижте във видеото над текста!

Кой е днешният ни гост накратко:

Д-р Димитър Пашкулев

Д-р Димитър Пашкулев е завършил Медицина, със специалност вътрешни болести, паралелно с което се е занимавал с неконвенционални методи за здраве и усъвършенстване. От началото на 90-те години на миналия век съставя цялостни природолечебни програми. В тях се включват индивидуално подходящи и домашно изпълними елементи от диетологията и хранителните добавки, фитотерапията, достъпни физикални и  психорегулиращи техники и др. Доктор Пашкулев а автор на десетки трудове, посветени на здравето. Той е и консултант на фирми в изработката на природни продукти за вътрешна и външна употреба. 

Коментари

1 Иван
  01 май 2021 | 12:20 отговор
 

Като не преяждаме. Друг начин не знам.

 

Добави Коментар