Радина Василева

Здравето зависи от много фактори – грижа към себе си, малко късмет и правилните специалисти, които да бъдат до нас, когато имаме нужда. Аз съм Радина Василева и като дългогодишен журналист в здравната сфера, моята мисия е да ви срещам именно с тях, както и да отговаряме на вашите въпроси в рамките на предаването „Код здраве“. Пишете ни на kodzdrave@woman.bg!

Код здраве: Как да се справим с псориазиса през зимата

04 февруари 2022 | 14:41
17539
1
1

Зимата е сезонът, в който масово хората, страдащи от псориазис, изпитват значително по-голям дискомфорт в сравнение с останалото време на годината.

Студът, силният вятър, постоянното допълнително изсушаване на кожата от климатици и средства за отопление, както и липсата на достатъчно слънце, са все фактори, които засилват хроничното заболяване на кожата. Въпреки че то не засяга работоспособността, хората с псориазис изпитват дискомфорт – както физически, така и емоционален, заради компрометирания си външен вид.

Смята се, че човек никога не може да се излекува напълно от псориазис, затова главната цел е да се постигне ремисия, която да се задържи максимално дълго време.

В следващото видео дерматологът д-р Инес Накшо споделя ценни съвети за справяне и овладяване на псориазиса с особен акцент върху зимните месеци:

Кой е днешният ни гост накратко:

Д-р Инес Накшо е лекар в болница Лозенец и лекар-специализант по Дерматология и Венерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Взимала е участие в множество международни форуми както у нас, така и в чужбина.

В своята практика се е срещала с редки клинични случай и е имала възможността да ги презентира в национални и световни научни конгреси. Основните теми, по които работи, са превенция и грижа на кожата от кожни и венерически болести и естетична дерматология.

Коментари

1
  26 февруари 2022 | 18:42 отговор
 

 

Добави Коментар