3-те златни елемента за почистване и подмладяване на кожата

Всяка една от тези съставки върши чудеса с кожата, склонна към несъвършенства. Освен това те се грижат за нейната мекота и нежност, а също така са способни да възвърнат младежкия ѝ вид, блясък и еластичност.

Салицилова киселина

Тя е от семейството на бета-хидрокси киселините (BHA). Приложена върху кожата, тя притежава успокояващо, антибактериално и антигъбично действие. Откроява се и със своя изключителен ексфолиращ ефект – улеснява отстраняването на мъртвите кожни клетки от повърхността. Освен че помага в борбата срещу проблемната кожа, салициловата киселина се грижи за поддържането на здрав, тонизиран и младежки вид на кожата.

Глина



Глината е натурален продукт, с изключително ценни качества. Обикновено се добива от дъното на дълбоки водоеми или във вулканични райони. Благодарение на своите почистващи, заздравяващи, тонизиращи и противовъзпалителни свойства глината намира широко приложение в козметиката. В състава ѝ влизат минерали, микроелементи и абразивни частици, доказали благотворното си действие върху кожата. След употребата на продукти с глина, освен че състоянието на кожата се подобрява значително, тя е предпазена от вредните въздействия на околната среда, подобрява кръвообращението и дори изглажда бръчиците.

Активен въглен

Активнията въглен е най-известен с приложението си в медицината поради противоотровното си действие. Той обаче е и важна съставна част от козметичната индустрия и е сред често срещаните елементи, включени в съдържанието на продукти, предназначени за дълбоко почистване и детоксикация. Активният въглен е хипоалергенен компонент, който освен своите детоксикиращи свойства, изглажда кожата и стяга порите. Благодарение на нежните си микрочастици, той не дразни и не наранява вътрешния слой на кожата, което го прави особено препоръчителен и за чувствителна кожа.

Четете още: Вижте кои са храните, за които кожата ще ви благодари