Тайните на красотата за някои са професия за други. Точно за това се допитваме често до експертите, за да не губим блясъка си нито за миг.

Едно от най-трудните неща в гримирането е правилното поставяне на изкуствени мигли. Допълнителните снопчета правят погледа по-секси от всичко друго, придавайки му едновременно пеперудена лекота и неподправен сексапил.

В същото време обаче едва ли можете да посещавате всеки път салон за клрасота, за да постигнете този ефект.

Ето как да направите това сами вкъщи:

Стъпка 1

Най-добре е да използвате отделни снопчета, вместо цял ред изкуствени мигли. Това не само изглежда по-красиво, но и далеч по-естествено.

Вземете първото снопче с пинцети и потопете основата в специалното лепило (в никакъв случай не използвайте обикновено или каквото и да е друго лепило).

Затворете окото и, започвайки от външния му ъгъл навътре, залепете снопчето внимателно, но плътно.

Стъпка 2

Старайте се да следвате линията на миглите си максимално, слагайки следващите снопчета. Гъстотата им зависи от крайния резултат, който искате да постигнете – по-гъсти или по-естествени мигли.

След това можете да сложите и малко спирала на собствените си мигли, за да подсилите погледа и да подчертаете драматизма му.

Стъпка 3

Очертайте контура на окото над изкуствените мигли с помощта на течен очна линия. Във вътрешния ъгъл линията трябва да е по-тънка, а навън можете да удебелите леко.

Така ще успеете да подсилите излъчването,прикривайки всички следи от допълнителните снопчета (неправилно поставяне, остатъци от лепило и т.н.).

Стъпка 4

Тъй като тук акцентът е поставен върху очите, по-добре запазете останалата част от грима неутрална.

Лек руж върху скулите и бледо червило са збсолютно достатъчни.