Красотата не е просто природна даденост, тя е...всичко! Забелязали ли сте, че дори много жени, които са възприети за големи красавици, дори нямат съвършените черти на лицето, гъста коса или перфектни зъби. И знаете ли защо? Е, разбира се, на първо място е обаянието, което една дама излъчва, самочувствието ѝ, походката, начинът по който се облича, но има и 4 много лесни трикчета, които могат да направят абсолютно всяка жена неотразима. Нека видим кои са те:

Здрава кожа

Мили момичета, кожата играе много, много важна, дори основополагаща роля, когато говорим за външна красота. Ако имате гладка, чиста и здрава кожа, то вие определено сте с едни гърди напред. Ето защо е задължително да полагате старателни грижи и както обичат да казват инфлуенсърите да си имате своята "бюти рутина". А още по-задължително е, когато се приберете вечер, да премахнете грима от лицето си, да го измиете с най-подходящите за вашия тип кожа продукти и да подхраните кожата си с крем. Не забравяйте да залагате на пилинга веднъж седмично, както и на маските. Красивата кожа е приоритет номер едно за всички красавици!

Красива усмивка

Нали знаете кой е най-красивият аксесоар на жената? Да, усмивката! Усмихнете ли се чаровно, никой мъж няма да може да ви устои. И макар да ви звучи като клише, това си е самата истина. Затова се грижете за зъбите си и не се съмнявайте, че искрящо бялата ви усмивка няма да остане незабелязана. И освен да измивате зъбите си старателно, поне два пъти дневно, ви съветваме да използвате избелваща паста. А има и един бабин "хак" - сода! Не се смейте, а просто опитайте няколко пъти да разтъркате сода по зъбите си, след като сте приключили с пастата и ще видите за какво говорим.

Гримът

Така. Четете тези редове внимателно, ако трябва дори повторете, защото много дами допускат грешки по тази точка. На първо място трябва да запомните, че големите количества грим може да ви карат да се чувствате като холивудска звезда на червения килим, но истината е, че по-скоро плашите хората около себе си. Ако залагате на фон дьо тен, то поставете база, която да спомогне кожата ви да изглежда по-гладка и след това нанесете тънък слой фон дьо тен. В противен случай ще изглежда като маска. Фон дьо тенът е чудесно средство, ако имате кръгове под очите или петна по кожата на лицето. Но ако не страдате от подобен проблем, вярвайте, нямате нужда от фон дьо тен. Колкото по-естествено изглеждате, толкова по-добре. Нататък - подчертайте веждите си, но изберете внимателно цвета на молива, за да изглежда максимално добре и да се доближава до естествения им цвят. След това наблегнете на хубава спирала, с която да извиете миглите си и да им придадете обем. Не забравяйте - спиралата е най-добрият ви приятел, защото отваря очите и тотално променя визията ви...към много по-добро. И накрая завършете с червено червило или гланц за устни в по-нежен цвят. И бонус съвет: винаги поддържайте устните си в хидратирани. В случай, че изсъхват по-лесно, грижете за тях с балсам. Няма нищо по-отблъскващо от напукани устни, затова грижете се за тях.

Косата

Няма какво да се лъжем, всяко момиче си мечтае за красива, гъста грива, но малко могат да се похвалят с естествено хубави коси. И въпреки че косата е въпрос на хубав ген, грижите за нея трябва да бъдат на ниво. И дори да не обичате да се подстригвате често, просто подхранвайте косата си с правилните продукти, за които е най-добре да се посъветвате с професионалист. Не използвайте сешоари често, а също и преси, или маши, които могат да изгорят и накъсат косата ви. Но като цяло, тук правилото е - винаги бъдете с чиста коса! И в дните, в които не ѝ върви, разполагате с огромен асортимент от прически - на кок, на конска опашка, на две опашки, плитки, рибена кост...просто експериментирайте, но никога не оставяйте прическата си неглиже.

Четете още: 5 начина да спрете стареенето на кожата