Автор
Мария Здравкова

5 начина да спрете стареенето на кожата

Няма значение дали сте минали 30-те или все още сте в разцвета на младостта си - грижите за кожата трябва да са постоянни във всяка една възраст. С времето разбира се кожата има нужда от различно внимание, но си има няколко правила, които я карат да сияе и са актуaлни през целия ни живот.

Вода, вода и пак вода

От години много специалисти твърдят, че на ден трябва да изпиваме минимум 2 литра вода. Въпреки че се намират и експерти, които да опровергават това твърдение, правилото се наложи и е следвано от милиони жени по целия свят.
8 чаши вода на ден правят чудеса с тялото ни - освен че кожата е хидратирана, водата е оръжие и срещу така неприятния целулит. А привържениците на пиенето на вода съветват да слагаме в нея по листенце мента и малко лимон.



Приемайте повече витамин Ц и цинк

Витамин Ц и цинк са едни от най-големите помощници в борбата със стареенето, тъй като помагат на кожата да се обновява по-бързо. Ако искате да си ги набавите по естествен път трябва да хапвате по-често риба, зелени зеленчуци като зелен фасул и броколи, като и ядки.

Качеството на съня от огромно значение

Сънят, както е известно, е много важен - както за външния вид, така и за здравето. Специалистите съветват да спим най-малко 8 часа на денонощие, като предупреждават, че липсата на достатъчно сън пречи на кожата да се регенерира. Друга много важна част от грижите за кожата е почистването. Никога не забравяйте да почистите лицето от грима, преди да си легнете.



Възглавницата е много важна

Оказва се, че за кожата освен сънят е важна и възглавницата, и по-точно калъфката й. Смята се, че е най-добре да спим не върху памучна тъкан, а на естествена коприна, тъй като тя не абсорбира себум и позволява на кожата да се овлажнява.

Околоочният крем

Не подценявайте козметиката и най-вече околоочния крем, дори да сте на 26 години. Ретинолът е компонент, който помага срещу стареенето, така че търсете крем, който го съдържа. Нанесете малко количество непосредствено преди лягане - през деня не се препоръчва използването му, тъй като ретинолът повишава фоточувствителността.