5 лоши навика, които водят до увисване на кожата и 'тъжно' лице

07 декември 2021 | 00:44
20295
0
Снимки: Pixabay
0

Разбира се, от бръчките няма спасение и колкото и да е тъжно, възрастта си дава своето отражение. Но нищо не ни пречи да запазим младостта възможно най-дълго, елиминирайки някои вредни, но присъщи на почти всички жени навици.

Динара Махтумкулиева, козметолог и естетист от мрежата клиники TsIDK, споделя пред Wday.ru кои лоши навици могат да доведат до т.нар. „тъжно“ лице с увиснали ъгълчета под очите и марионетни бръчки (гънките от ъглите на устата до брадичката). Колкото по-тънка е кожата и колкото по-често се притиска тя, толкова повече хлътват нейните гънки, което придава на лицето въпросния печален вид. За да избегнете това, трябва да се отървете от някои навици:1. Не поддържайте брадичката си с юмрук

Отвикнете да „полагате“ лицето си в дланта.  Дори има суеверие за това – старите хора казват, че така човек изглежда като скърбящ за загубата на любим човек, и това може да му докара неприятности. В едно обаче са прави: колкото по-често заемате тази позиция, толкова по-бързо ще получите „тъжно“ лице. Разтягайки кожата по този начин, вие само утежнявате гънките , които по-късно, за разлика от бръчките, трудно се премахват.

2. Не спете с лице във възглавницата и не поставяйте ръце под бузите си

Позата за сън постоянно на една страна и дори с длан под бузата може да доведе до асиметрия на лицето . Освен това на сутринта ще трябва да реанимирате кожата в опит да премахнете останалите пръстови отпечатъци върху нея.

3. Не експериментирайте с диети и гладуване

В живота на всяко момиче идва период, когато тя спешно се нуждае (за предпочитане много бързо и точно сега) да отслабне. И тогава дамата, която вече рисува строен силует в главата си, се хвърля напред с главата.  Няколко седмици e на кисело мляко и ябълки например – и сбогом на злополучните 3-4 килограма. Те ще изчезнат, но заедно с тях ще си отидат и тонуса и еластичността на кожата заради липсата на протеини и необходимите за кожата мазнини. Дори много посветени вегетарианци са признават, че качеството на ноктите, косата и кожата се влошава и те са принудени да търсят животоспасяващи протеини в растителните продукти и витамини. Затова отслабвайте (ако е необходимо) разумно и без експерименти и монодиети. Балансираната диета никога не е навредила на никого!

4. Не пренебрегвайте SPF кремовете и не прекалявайте със солариумите

За прекалената употреба на солариум се пише и говори немалко. Въпреки това все още има много дами, които злоупотребяват с него. Те или не са чували за т.нар. фотостареене на кожата, или не искат да чуят. Ултравиолетовата светлина изсушава кожата много, а от липсата на влага тя става тънка като пергамент.

5. Любов към дъвката

Да, безобидният навик за дъвчене често държи устата напрегната. Тоест кръговият мускул на устата се напряга, докато дължината на обиколката му намалява, като по този начин кожата се събира в гънки. Именно тази хиперактивност на кръговия мускул води до образуване на марионетни бръчки или до появата на „тъжна“ усмивка.

Четете още: Мечтаете за красива кожа? Тези три чая работят за нея!

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени