Мечтаете за красива кожа? Тези три чая работят за нея!

30 октомври 2021 | 09:40
4786
0
Unsplash
0

Чаят е много полезен - не само за здравето, но и за външния ни вид. Особено сега, през есента. Научно доказано е обаче, че тези три вида чай ще ви подарят красива кожа.

Шипка
 

Сушените шипки са богати на витамини С, А и Е. Витамини, които са истински приятели на кожата. Витамин С е известен като мощен антиоксидант, който спомага за засилването на имунната система, здравето на тъканите, но и синтеза на колаген в кожата. Ето защо, за да бъдете в добро здраве и с красива кожа всеки ден пийте по една чаша чай от шипки.


Лайка
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chai (@chai.artist)

Лайката е една от най-често приеманите билки по време на настинка. Но тя има и редица ползи за здравето и красотата на кожата. Притежава естествени противовъзпалителни свойства и това я прави подходяща за хората, страдащи от акне, екзема, уртикария или суха кожа.Джинджифил

В аюрведа джинджифилът е една от най-често използваните подправки, заради своите детоксикиращи свойства. Чаят приготвен от него или дори когато е добавен в малки количества в друг билков чай, допринася за прочистване на тялото, подобряване на храносмилането. 

Още по темата

Коментари

Добави Коментар