Автор
Антония Дамянова

54-годишната японка, която изглежда на 20: Тайните за вечната младост и красота на Масако Мизутани

Масако Мизутани е бивш модел, чиято истинска възраст трудно може да познаете. 56-годишната японка изглежда с десетилетия по-млада и дори спокойно би минала за 20-годишна.

Тя не крие как поддържа уникалния си външен вид и често споделя на профила си в социалните мрежи своите тайни за красота.

View post on Instagram
 


Грижи за кожата

Едно от любимите ѝ средства за грижа за кожата е витамин Е, който японката добавя към всичките си продукти за грижа за кожата. Тя споделя, че масленият разтвор с витамин Е допринася за насищането на кожните клетки. Масако също така редовно посещава козметик, за да се бори с бръчките и смята, че постоянството е ключът към чистата и здрава кожа.

За да овлажни кожата на лицето си, японката използва не само кремове и лосиони, но и парни бани.

View post on Instagram
 

Преди всяко излизане навън, бившата манекенка, освен шапка и слънчеви очила, винаги нанася и крем със SPF филтър. Важно е да се отбележи, че тя използва слънцезащитни продукти, независимо от времето както в слънчеви, така и в облачни дни. През деня брюнетката намазва лицето си с дневен избелващ крем, а преди лягане задължително почиства и овлажнява кожата.

В допълнение към горните ритуали, вечно младата японка ежедневно масажира лицето си с различни устройства. Сред любимите ѝ такива е нефритеният ролер. Масако също така се доверява и на масажа Шаиацу – традиционна японска техника за подмладяване на кожата.

View post on Instagram
 


Храна

Храненето, според Мизутани, е основното оръжие в борбата за вечна младост. Правилото на японката, което тя никога не пропуска да спазва, е консумацията на 2 литра вода на ден. Според нея водата спомага за добрия метаболизъм и хидратацията на кожата, което е особено важно за възрастните дами. Освен това Масако вярва, че достатъчното количество течност е враг на петната и черните точки по кожата.

А и за да запази младостта си, бившият модел консумира храни, обогатени с ненаситени мастни киселини: ядки, авокадо, мазна риба. В ежедневната диета тя винаги има фибри – пресни зеленчуци и плодове, зърнени храни.

Златните правила

В допълнение към горните фактори, японката вярва, че е необходимо да се работи със съзнание и да се следват прости и добре известни правила:
- никакви цигари и алкохол;
- редовни разходки на открито;
- пълноценен сън (около 8-9 часа на ден);
- застанете пред огледалото и си направете комплимент, за да внушите любов към себе си и собственото си тяло.

View post on Instagram
 


Японката говори и за необходимостта от физическа активност за тялото, за да се поддържа стегната неговата мускулатура. И най-важното е постоянството. Гореизброените ритуали помагат на нашата героиня да се грижи не само за външния си вид, но и за доброто си настроение.

Четете още: Вижте какво не ядат корейките, за да изглеждат перфектно!