7 съвета за обезкосмяване на интимната зона в условия на карантина

Проучване на известно дамско списание сочи, че годините, характеризиращи се с любов към буйното интимно окосмяване, са в миналото.

Оказва се, че цели 92 % от анкетираните дами обезкосмяват бикини зоната си. Като голяма част от представителките на нежния пол премахват косъмчетата там с помощта на самобръсначка. Навярно това се дължи на факта, че този метод не коства излишно време или средства. Но пък има други недостатъци, свързани с появата на обриви и кожни раздразнения.

И сега, когато не посещаваме козметичните салони и не можем да си направим кола маска в домашни условия, посягаме към самобръсначката. Какво може да промените в начина на бръснене, за да постигнете по-гладък и задоволителен резултат и за да предотвратите врасналите косъмчетата и появата на обрив? Вижте отговорите на тези въпроси в следващите редове:

1. Избирайте си старателно самобръсначката

Препоръчително е да ползвате самобръсначки с 3 и повече остриета. Колкото са повече, толкова по-малък ще е натискът им върху кожата ви и толкова по-незначителни ще са болезнените последици. Не жалете пари за качествен бръснач. Освен това много жени твърдят, че мъжките самобръсначки са много по-ефективни. Пробвайте ги.



2. Подгответе кожата си

Този етап включва две стъпки. Първо намокрете интимната зона за 10 минути, за да омекотите космите. Най-добре е да се бръснете след вана или душ. После почистете интимната зона със скраб, така ще освободите космените фоликули и ще направите кожата по-гладка. С това ще намалите значително вероятността да имате враснали косъмчета по-късно.

3. Пробвайте различни кремове за бръснене

Има много различни кремове за бръснене. Вие сами трябва да решите кой е най-подходящ за вас. Добре ще е средството да има успокояващи съставки като масло от арган или кокос и други видове масла. Те са най-подходящи за чувствителната кожа на бикини зоната.

4. Бръснете се бавно

Пристъпваме към самото бръснене. Бъдете спокойни, внимателни и бавни. Не бръснете срещу посоката на растеж на косъма. Измивайте самобръсначката след всяко ползване.



5. Успокойте кожата

След бръсненето кожата ви има нужда от покой. Поглезете я със студен компрес или антисептик, за да предотвратите кожните раздразнения.

6. Овлажнете кожата

Овлажняващият крем не бива да съдържа спирт, нито да има миризма. Пробвайте средства, съдържащи алое вера. Те ще помогнат на кожата ви да заздравее по-бързо.

7. Почистете самобръсначката си

Ако не почиствате самобръсначката правилно, може някой ден да се порежете. Измивайте отрязаните косъмчета от нея и ще се радвате на идеално бръснене.

Четете още: Спират силикона заради коронавируса, слагат филъри и опъват бръчки по домовете