Автор
Woman.bg

8 шокиращи процедури за разкрасяване от цял свят

Понякога хората са готови да се подложат на доста странни неща в името на красотата.

В някои страни са приложими стандартните критерии за красота. Но на огромната карта на света има и такива местенца, където за красиви се смятат странни или дори шокиращи неща. Нека споделим с вас няколко факта за боди-модификациите, които се правят по света.

Бали, Индонезия



Някои индонезийски племена все още се подлагат на изпиляване на зъбите, за да станат не остри и тесни. Преди сватбата някои момичета си изпиляват предните зъби. Най-интересното е, че процедурата се прави без упойка. Това е доста екстремно и болезнено, но в племето се смята за красиво. Затова момичетата се съгласяват да се подложат на процедурата, без да се замислят.

Западна Африка

В някои части на Западна Африка от години са модерни телата “плюс-сайз”. За да бъдат “актуални” и за да си намерят добра партия, младите момичета се подлагат на истински мъчения - изяждат на ден около 16 хиляди калории, въпреки че нормалната дневна доза за здрав човек е 2 хиляди.

Южна Корея



В Южна Корея много хора са убедени, че кръглите очи са красиви. Заради постоянно нарастващия интерес към западните звезди все по-популярна става пластичната операция за видоизменяне на вътрешния ъгъл на окото, тъй наречената епикантропластика.

Иран

Иранските пластични хирурзи са направили луди пари от момичетата, решили да си променят формата на носа - или по-точно да го направят леко чип. Иранките са сигурни, че с такъв нос ще се харесват повече на мъжете. Оперираният нос с лепната на него лепенка дори стана признак за материално благополучие на семейството в източната страна.

Северен Тайланд



Много жени каян носят на врата си метални пръстени, за да направят визуално врата си по-дълъг. Под тежестта на пръстените ключиците поддават надолу и притискат ребрата, поради което вратът наистина става по-дълъг. Както сигурно се досещате, в Северен Тайланд такава шия е признак за красота и елегантност. Въпреки че тази модификация е модерна, момичетата с радост биха се отказали от нея заради постоянния дискомфорт и здравословните проблеми.

Япония

В Япония е прието да се смята, че ако при ходене си завъртиш носовете и обувките навътре, ще имаш по-изтънчена и елегантна походка. Някои обясняват този странен тренд с това, че с народните японски обувки гета и джори човек просто не може да ходи иначе. Японците обаче смятат тази походка за много женствена и сладко-невинна.

Африка

В някои части на Африка избеленото лице се смята за много красиво. Светлият оттенък на кожата веднага помага на момичето да стане по-търсено и да си намери бързо годеник. Затова представителките на слабия пол купуват какви ли не избелващ средства или нанасят на лицата си маски в бял цвят.

Бразилия

В тази страна е прието жената да има закръглени извивки. Дупето и гърдите задължително трябва да са големи. Именно затова повечето бразилки, които са се родили без тези дадености, лягат на операционната маса.

Четете още: 4 процедури за красота, които може да направите вкъщи