Откъдето и да я погледнеш, България е страна на красотата. Красива природа, красиви хора, красиви и талантливи деца! Имаме поредно доказателство на този красив факт и то се казва Бриана Петрова!

Това е името на българчето, което стана новата Мини мис Свят. Бриана Петрова спечели златната корона преди дни в международния конкурс, провел се в Солун, Гърция.

Малката красавица е родена на 16 юли 2009 г. във Варна. Ученичка е в 3-ти клас в СУ "Гео Милев". Тя обаче освен красива е и много талантлива.

Още на 4-годишна възраст Бриана започва да свири на пиано в школа "Ритъм и звук" под ръководството на Наталия Стойнева. Още в началото малката пианистка демонстрира завидни виртуозни умения. Явява се на много национални и международни конкурси, където печели престижни награди като лауреат 1-ва степен (Белград, Хърватска, Испания, Австрия, Черна гора и др.).


На 6 години тя за първи път се докосва и до красотата на танцовото изкуство. Тогава, по нейно настояване, родителите ѝ я записват на латиноамерикански танци в КСП "Кристал" в родния ѝ град.

Следват участия в много национални и международни конкурси, както индивидуално, така и с малкия ѝ очарователен партньор Ники Джамбазов. С него двамата завоюват златни медали, не само в тяхната възрастова група, но и при по-големите.


Талантите на третокласничката обаче на свършват до тук. Освен с пиано и танци тя се занимава и с поп и джаз пеене във Фондация "Звезди на изкуството" с вокален педагог Мила Маврова, където също печели много престижни награди.

След всичките тези постижения, качества и умения, които чаровната Бриана развива за толкова кратко време, няма как да не последва поредното ѝ признание. Тя става почетен член в клуба на "Успелите деца на Фондация Бербатов".


Момичето не остава далеч и от хуманни каузи и благотворителни проекти. Един от тях е кампанията, насочена в защита на децата в неравностойно положение "Системата ни убива", със съдействието на Габи Шкодрова.

До момента Бриана, въпреки крехката си възраст, има завоювани 50 златни медала, 3 сребърни, 3 бронзови и много купи. Не случайно я наричат "детето чудо".

Четете още: Децата модели, които изумиха света с красотата си