Морковената маска е много полезна за сухата кожа, подхранва я добре и ще ви дари с разкошен оттенък, все едно че сте били на почивка на Карибите. Правете я един или два пъти седмично.

Настържете на ситното ренде два средни моркова и ги разбъркайте с един жълтък. Нанесете получената смес върху предварително почистената и подсушена кожа на лицето.

Оставете да действа около двадесет минути. След това отстранете маската с тампон, напоен с топла вода. Намажете кожата на лицето обилно с подхранващ крем и попийте излишъците със салфетка.

Друг вариант на маската от моркови е да вземете една чаена лъжичка прясно изцеден сок от моркови или една чаена лъжичка настъргани моркови и да ги разбъркате с една чаена лъжичка извара и една чаена лъжичка течна сметана. Нанесете върху почистената кожа на лицето за двадесет минути, предлагат ezine.bg.

Има още един вариант за приготвянето на морковена маска за лице. Сварете един голям морков и го обелете. Пасирайте го заедно с едно авокадо, почистено от кората и семката.

Добавете едно яйце, три супени лъжици мед, две супени лъжици течна сметана. Нанесете дебел слой от маската върху лицето си и оставете да действа петнадесет минути. Измийте с топла вода.

Маската от моркови влияе подмладяващо и хидратиращо на кожата на лицето. Това се дължи на голямото количество витамини и микроелементи, които се съдържат в морковите.

Морковите защитават кожата на лицето от вредното въздействие на околната среда, предпазва я от слънчевите лъчи и я прави по-еластична и гладка.