'Фейсфитнес': Упражнения за лицето за подмладяване и изглаждане на бръчките

За да запазите свежия и стегнат вид на кожата си, предотвратявайки появата на бръчки, е нужно да положите малко усилие. Кремовете, маските и други козметични средства не са достатъчни, за да се преборите със стареенето на кожата. Описаните по-долу упражнения за лице ще поддържат младостта на лицето ви много по-ефективно. Тези упражнения изискват съвсем малко време и усилия. Нещо повече – можете да ги правите по всяко време, докато вършите домакинска работа, докато гледате телевизия или дори в офиса.

Как да започнем? Преди да започнете с упражненията за лице, желателно е да намажете кожата с мазен крем и да си направите лек масаж – потупвайте с връхчетата на пръстите по челото, бузите, брадичката. Всяко упражнения трябва да се повтори по 5-10 пъти. Докато правите упражненията, напрягайте лицевите мускули за 5 секунди, след което отпускайте.

След като приключите с лицевата гимнастика, измийте лицето си с топъл прясно приготвен чай. Най-добре е да е зелен, но може да е и черен. Не го правете твърде силен. Можете да го замените и с различни билкови чайове.

Упражнения за лице

1. Произнесете звука „О“ като оформите устата като кръг. Докато изпълнявате упражнението, постарайте се да натоварвате силно мускулите на устните.

2. Отворете широко уста. Пробвайте да се прозявате няколко пъти.

3. Затворете очи и погледнете първо надясно, а после наляво. Направете кръгови движения с очите.

4. Задръжте ъглите на устата с пръсти, изпънете надолу долната устна и напрегнете брадичката. Гледайте ъгълчетата на устата да не се отпускат при това упражнение.

5. Свийте устните на тръбичка и с усилие произнесете звука „У“. При това упражнение устните трябва да бъдат напрегнати.

6. Надуйте двете си бузи. Направете го колкото се може повече. След това ги надуйте една след друга, след което изпускайте въздуха.

8. Пробвайте да затворите очи, като едновременно с това придържате клепачите отворени с палеца и показалеца.



Четете още: 10-те най-горещи тенденции в маникюра за пролет-лято 2021