Автор
Цвета Герчева

Фризьор показа как да мием косата си перфектно (видео)

За нас дамите измиването на косата в свещен ритуал. Някои го практикуват всекидневно, други изчисляват до точност през колко дни да го изпълняват. Всеки според предпочитанията и вярванията си как е най-добре за косата му, но истината е, че много от нас не го правят правилно, заради което им се струва, че косата се замърсява по-бързо.

Е, днес вече имаме решение на този проблем, след като фризьорът Ками Кей бе така любезна да сподели в социалните мрежи какъв е най-добрият начин да измием гривата си, за да бъде бляскава и красива. Тя поясни и защо понякога косата ни е суха и как да избегнем този проблем още при миенето ѝ.

View post on Instagram
 

Ками отбеляза две основни грешки, които повечето дами допускат. Тя е категорична, че никога не бива просто да посипваме главата си с много шампоан и да правим енергично пяна с него с надеждата, че така косата ни ще бъде по-чиста. Правилният начин е да не прекаляваме с измиващия продукт, а да масажираме скалпа си добре, като сподели, че често мие косата си между два и три пъти, докато усети, че е напълно чиста. Тайната е в доброто разтриване на скалпа. В противен случай косата остава много суха.

Вторият ценен съвет е да не масажираме косата си само в горната част и отстрани, а и отдолу. Много често дамите пропускат тази зона, а това е един от основните моменти, за да бъде косата ни напълно чиста. Ками обръща специално внимание върху това, като показва как навежда главата си, за да може да я масажира максимално добре и в тази част.

Публикацията на Ками Кей вече има милиони гледания и благодарствени коментари, тъй като тя е един от малкото фризьори, споделили тайната на перфектното измиване.

Четете още: Млада актриса ще представи България на конкурса Мис Вселена