Автор
Антония Дамянова

Холзи: Кърмата е най-добрата съставка в грижата за кожата

Състоянието на кожата е сред основните приоритети в грижата за външния вид на всяка жена. Като най-важният компонент, който според дерматолозите трябва да присъства през всеки сезон, е слънцезащитният крем. Доказано е, че той предпазва кожата от UV-лъчите на слънцето, като по този начин забавя процесите на стъреенето и се явява като мощен щит срещу развитието на рак. Днес козметична индустрия продължава да се развива с бързи темпове, включвайки в производството си различни и доказали своето благотворно и подмладяващо кожата въздействие съставки.

Доста интересна такава сподели, че използва в своята рутинна грижа за кожата изпълнителката Холзи. В интервю пред списание Nylon тя разкрива, че маже лицето си с кърма. Певицата уверява, че майчиното мляко придава по-младежки вид на кожата, изглажда бръчките и заличава фините линии и възпаления по лицето ѝ.

View post on Instagram
 

28-годишната звезда роди първородния си син Ендер през юли 2021 г. От тогава до сега кърмата за нея е станала основен елемент в рутинната ѝ грижа за кожата.

Междувременно певицата редовно публикува снимки на сина си и на любимия си - Алев Аудин. От кадрите ясно личи, че изпълнителката се наслаждава на майчинството не само заради ползите от кърмата, а най-вече заради уникалното и несравнимо усещане да бъдеш майка.

View post on Instagram
 

„Винаги съм била внимателна относно това, което слагам върху кожата си, но когато бебето ти те целува или се сгушва до теб, започваш да бъдеш още по-внимателен относно съставките, които попадат върху лицето ти“, казва Холзи. Тъкмо загрижеността към рожбата ѝ я подтиква към новите стъпки, които тя въвежда в рутината си. Така, с течение на времето, тя решава, че ще продължи и занапред да предпазва кожата си от външни агресори със случайно открития начин.

„Започнах да кърмя и осъзнах, че кърмата е най-добрата съставка в грижата за кожата, защото е пълна с антиоксиданти и полезни мазнини, които могат да засилят възстановителния и лечебния процес“, обяснява изпълнителката.

Проучванията доказват, че кърмата притежава мощни имунологични свойства при лечението на много кожни състояния като обрив, екзема и акне. Някои дерматолози дори уверяват, че майчиното мляко може да стимулира производството на здравословни кожни бактерии, които да се борят с всякакви лоши микроби, предизвикващи проблеми на кожата.

Способността си да се бори с упоритото акне кърмата дължи особено много и на високото съдържание на вид мазнина, наречена лауринова киселина, която е и компонент на кокосовото масло.

View post on Instagram
 

Независимо от предполагаемите доказателства за лечебните качества на кърмата в грижата за кожата, експертите допълват, че се изискват още изследвания, за да се разбере точно докъде прониква тя под епидермалната и дермалната бариера.

Що се отнася до останалите съставки в козметичните продукти, всеки от нас трябва да подхожда с изключително внимание към подбора им, съобразявайки избора си със своя тип кожа и с други специфики, свързани с нейния вид и състояние. В случая консултацията с професионалист е от първостепенно значение.

View post on Instagram
 

Четете още: Холивуд налага модата на правите вежди. Ето как изглеждат