Автор
Woman.bg

Идеалният грим – корекция на формата на лицето

Гримът е измислен, за да може всяка жена да подчертае предимствата на лицето си и да прикрие недостатъците му.

За да създадете хармоничен образ обаче е необходимо да се съобразите с формата на лицето си – именно от нея зависи видът на идеалния грим. При погрешно прилагане на грима резултатите могат да бъдат доста плачевни. Затова е нужно да определите правилно формата на лицето си, за да си направите идеален грим.

За щастие това става лесно – просто вдигнете косата от челото и обърнете внимание на линията на започване на косата и очертанията на брадичката. Гледайки се в огледалото, мислено проектирайте върху лицето си фигура, която му пасва най-добре – кръг, овал, квадрат/правоъгълник или триъгълник/сърце. А после, вече знаейки формата на лицето си, можете да се заемете с грима!

В няколко поредни материала ще ви покажем как известният гримьор Ник Бъроуз обяснява как да коригирате формата на лицето си, давайки за пример свои прочути клиенти.

Започваме с Рийз Уидърспуун

Грим за сърцевидно лице – Рийз Уидърспуун



Актрисата явно има сърцевидна форма на лицето – с широко чело и остра брадичка.

За да отвлечем вниманието от брадичката и широките скули трябва да използваме чисти и меки тонове, акцентирайки върху устните и зрително омекотявайки очертанията на скулите.

Ружът е най-добре да е матов, без блестящи частици. За да се намали визуално височината на скулите, нанесете руж в широка хоризонтална линия от най-изпъкналата им част към центъра на лицето.

Избягвайте очната линия – тя ще направи погледа още по-“тежък“, а лицето – прекалено сериозно. Вместо това ползвайте мек молив, без да подчертавате твърде много очите.

За устните и скулите най-подходящи са матовите оттенъци на розовото и червеното – те ще омекотят формата на лицето.

Очаквайте продължение