За да се наслаждавате на гъсти и обемни мигли, не е достатъчно само да изберете качествена спирала, но и да знаете как да я нанасяте. А грешките, които често пъти много от нас допускат, ни костват постигането на така търсения ефект.

Преди да ви разкрием всичките детайли около грешките и правилните стъпки, ще ви припомним едно основно правило - четката на спиралата за мигли трябва да се изважда и прибира в контейнера с туш с въртеливи движения. „Помпенето“ на спиралата не е добра практика. С него вкарвате голямо количество въздух и бактерии, които съответно окисляват спиралата, в резултат на което тя започва да се рони или люти на очите, а тушът се превръща в бактериален инкубатор.

И така, нека да вими кои са най-честите грешки, които правим при нанасянето на спирала и съответно да ги коригираме подобаващо:

Нанасяте четката само от едната страна – грешка!


За да постигнете желаната гъстота и обем на миглите си, трябва да нанесете спирала и във вътрешните, и във външните ъгли на очите. Правете го бавно и плавно, като редувате ту едната страна, ту другата.

Изваждате четчицата бързо – грешка!

Започнете да въртите около стените на тубичката четчицата на спиралата, докато я изваждате от тубичката. Така тя ще поеме максимално количеството туш и ще го разпредели равномерно по себе си.

Нанасяте спиралата от средата на миглите – грешка!

Много дами в бързината нанасят спиралата, като започват от средата на миглите към краищата. Това обаче няма да ви помогне да получите желания ефект, а дори – напротив, ще направи миглите ви да изглеждат слепнати в горния край. Правилният начин е да започнете от корените и постепенно да направите извивка към връхчетата – така ще придадете обем. Ако миглите не са особено гъсти, преди спиралата, нанесете очна линия или молив максимално близо до корените.


Държите очите си ококорени – грешка!


При нанасяне на спирала на горните мигли много дами държат очите си широко отворени през цялото време. .Необходимо е по-често да примигваме, за да извием добре миглите. В случай че поставяте спирала и на долните мигли, добре е да гледате напред.

Слагате нов слой спирала над стария, след като е изсъхнал – грешка!


Не бива да нанасяте нов слой спирала над стария, дори и да се наложи да обновите грима си преди вечерно събитие. Така рискувате миглите да се слепнат и спиралата да започне да се рони. По-добре е да почистите целия грим и да го направите отново.

Четете още: Как да се грижите за кожата си след почивка на море