Как да предпазим косата си от слънчевите лъчи

25 юни 2012 | 15:44
9181
3
3

Високите температури ни накараха да забравим за всичко, освен за почивка, море, коктейли, летен гардероб и романтика.

И все пак не пренебрегвайте косата си през този сезон! Както се грижим за кожата, така трябва да се погрижим и за косата си.

За съжаление негативния ефект на слънцето върху косата се подсилва от морската вода и вятъра, когато сме на почивка - косата губи блясъка и цвета си, става чуплива и суха, краищата започват да цъфтят...

 

Най-доброто нещо, което може да направите е, да освежите косата си с по-къса прическа преди да отидете на море.

С късата прическа ще сте по-модерни и едновременно с това ще улесните поддръжката на косата.

Намалете използването на тежки стилизиращи продукти, за сметка на това си вземете по-леки продукти, които са с UV защита.

 

Недейте да се къдрите през лятото, т.като това допълнително ще изсуши косата ви.

През горещите дни скалпът се омазнява повече, затова намалете броя на измиванията. Използвайте по-хладка вода, защото горещата допълнително ще я лиши от влага и ще я изсуши.

 

Съобразете шампоана със състоянието на вашата коса - боядисана, къдрава, суха или мазна... Проверете дали продукта е подходящ за всекидневна употреба.

 

Не оставяйте косата си да изсъхне на слънце, от слънчевите лъчи цветовете ще избледнеят и косата ви ще стане суха и чуплива.

След почивката се възползвайте от подхранваща и възстановяща терапия с ампули за коса, освежете връхчетата на косата си ако са започнали да цъфтят.

Още по темата

Коментари

3 Gergana
  27 юни 2012 | 09:12 отговор
 

Изобщо не ме интересува колко ще се увреди косата ми, предпочитам да е постригвам и освежавам по-често,отколкото да ходя с мазна коса!Не го разбирам това!Живеем в 21в, а толкова много жени ходят с мазна коса.Нещо което расте, не мога да го жаля за сметка на това да изглеждам нечистоплътна!

 
2 sss
  25 юни 2012 | 23:36 отговор
 

Правилно са написали.Колкото по-често се мие косата , толкова повече се омазнява.

 
1 теди
  25 юни 2012 | 18:29 отговор
 

"През горещите дни скалпът се омазнява повече, затова мийте косата си по-често, като за сметка на това намалете броя на измиванията. " поне четете ли какво превеждате..или си мислите,че ние потребителите няма да забележим?!?!

 

Добави Коментар

Най-четени