Автор
Woman.bg

Как да предпазим косата си от слънчевите лъчи

Високите температури ни накараха да забравим за всичко, освен за почивка, море, коктейли, летен гардероб и романтика.

И все пак не пренебрегвайте косата си през този сезон! Както се грижим за кожата, така трябва да се погрижим и за косата си.

За съжаление негативния ефект на слънцето върху косата се подсилва от морската вода и вятъра, когато сме на почивка - косата губи блясъка и цвета си, става чуплива и суха, краищата започват да цъфтят...



Най-доброто нещо, което може да направите е, да освежите косата си с по-къса прическа преди да отидете на море.

С късата прическа ще сте по-модерни и едновременно с това ще улесните поддръжката на косата.

Намалете използването на тежки стилизиращи продукти, за сметка на това си вземете по-леки продукти, които са с UV защита.



Недейте да се къдрите през лятото, т.като това допълнително ще изсуши косата ви.

През горещите дни скалпът се омазнява повече, затова намалете броя на измиванията. Използвайте по-хладка вода, защото горещата допълнително ще я лиши от влага и ще я изсуши.

Съобразете шампоана със състоянието на вашата коса - боядисана, къдрава, суха или мазна... Проверете дали продукта е подходящ за всекидневна употреба.



Не оставяйте косата си да изсъхне на слънце, от слънчевите лъчи цветовете ще избледнеят и косата ви ще стане суха и чуплива.

След почивката се възползвайте от подхранваща и възстановяща терапия с ампули за коса, освежете връхчетата на косата си ако са започнали да цъфтят.