Автор
Woman.bg

Как да се отървем от цъфтежите, без да режем половината си коса

Петък е един от любимите ни дни. Не само защото планираме как най-добре да оползотворим уикенда, но и защото си открадваме едни 5 минутки, в които да прочетем какво ново има да ни каже Цони в рубриката ѝ "Домашни тайни за красотата на косата". Тези от вас, които вече са чели съветите ѝ тук, или са прекрачили прага на Салон за коса и маникюр ONE, който тя отвори преди повече от година, добре знаят, че макар и млада и свенливо усмихната, Цони е истинска фурия! Мастър на ножиците, боите, маските и красивите визии, които будят възхищение и сред двата пола. Цялостна грижа за косата. Това е мотото ѝ, заради което Цони постоянно ходи на обучения – както в България, така и в чужбина. И частица от наученото споделя с нас всеки петък.

Наскоро Цони ни показа как да носим дългата си коса – материалът в рубриката ѝ, който се радва на близо 8000 прочита, а последния петък - как да превърнем косата в „хапче“ за младост, който се радва на над 9200 прочита. Днес тя ще ни разкрие как да се отървем от досадните цъфтежи, без да ни се налага да се сбогуваме с половината си коса.



Лятото идва и освен че сега много от нас активно са се захванали да отслабват за плажа и да се вмъкнат обратно в любимата си къса пола, трябва да помислим и за визията на косата си. Именно тя е нещото, което всеки забелязва някъде след очите и преди гърдите и дупето. Така че, дами, не подценявайте добрия вид и здраве на косата си, защото тя може да ви отвори много възможности.

Хидратация, хидратация и отново хидратация! Дори и да не сте се замисляли косата е е жива и има нужда от продукти, които да задържат водата в нея. Става дума за простички продукти, които всяка от нас има, въпросът е колко често ги ползва - балсам, маска и етерични масла за краищата. Естествените източници като арганово масло, кокосово масло, масло от гроздови семки са прекрасен вариант, който няма да навреди на скалпа ви, а и не струва много. Другият плюс е, че всеки от тях може да ползвате както самостоятелно, така и в комбинация с други продукти от кухнята - мед, жълтък, банан, авокадо, канела и други...

Също много важна подробност, която няма да ви коства много усилия, е да нанасяте продукт с термозащита когато оформяте косата си с преса, маша или сешоар. Ако не знаете – първите две работят на температура от 200 градуса, представете си какво причинявате на незащитената си коса си с тази процедура…

Ако вече сте с тънки, сухи и разделени краища и нищо не помага - посетете опитен фризьор, който да ги подстриже.

Четете още: Как да превърнем косата в „хапче“ за младост