Петък е един от любимите ни дни. Не само защото планираме как най-добре да оползотворим уикенда, но и защото си открадваме едни 5 минутки, в които да прочетем какво ново има да ни каже Цони в рубриката ѝ "Домашни тайни за красотата на косата". Тези от вас, които вече са чели съветите ѝ тук, или са прекрачили прага на Салон за коса и маникюр ONE, който тя отвори преди повече от година, добре знаят, че макар и млада и свенливо усмихната, Цони е истинска фурия! Мастър на ножиците, боите, маските и красивите визии, които будят възхищение и сред двата пола. Цялостна грижа за косата. Това е мотото ѝ, заради което Цони постоянно ходи на обучения – както в България, така и в чужбина. И частица от наученото споделя с нас, всеки петък.

След като миналия петък Цони обърна внимание на тенденциите сред мъжките прически този сезон, днес ще каже и покаже на дамите с дълги коси как да ги моделират през идващите пролет и лято 2019.

През топлите месеци косата се носи с лек наклон и олекотени пластове, които да почертаят овала на лицето. Именно сега е идеалното време от годината, в което едно такова деликатно вземане на краищата ще помогне значително за това косата да стане лека и гъвкава.

За да омекотите визията си, може да скъсите няколко кичура около лицето.

View post on Instagram
 

За дамите със силни дълги коси – друго, което може да си позволите, е да скъсите наполовина косата си в горната част чрез специална техника. Така ще подчертаете обема си допълнително.

За да придадете структура на дължините може и да играете с боите като привнесете светлина и сенки. Така актуалното през този сезон контуриране на косата със светъл цвят ще озари лицето. Съветвам ви да го съчетаете с върхове, направени да изглеждат като целунати от слънцето.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

И най-накрая дългата коса трябва да е вълниста – или цялата, или поне частично, за да има обем и движение на дължините. Те могата да бъдат обработени с маша или други инстлументи за навиване на косата.

View post on Instagram
 

Четете още: Без повече пърхот! Ето няколко домашни трика