Как да се справим с пъпките веднъж завинаги?

19 март 2023 | 04:00
1672
2
Unsplah
2

Пъпките са основният белег за недостатъчна хигиена на лицето или за неговото неправилно измиване, категорични са дерматолозите. Друга причина за честата им поява е изборът на неподходящ тип козметични продукти.

И след като заговорихме за хигиена на лицето, трябва да споменем, че лицето задължително се почиства два пъти дневно – сутрин и вечер. Дори и в най-чистите жилища има предостатъчно прах, който се натрупва и по спалното бельо, а оттам и по лицето ни. Вечерното измиване пък е необходимо, не само за да премахне мръсотията, но и грима, който в никакъв случай не бива да остава до сутринта.

Порите на кожата са много чувствителни към замърсявания. Когато тя проникне в тях, това води до бързо запушване, насъбиране на мазнини и оттам образуване на комедони и пъпки. 

Но за да предотвратите появата на пъпки по лицето не е достатъчно просто да миете лицето, трябва да го правите правилно. Оставяме ви някои основни препоръки, които ще ви помогнат да направите точно това.

- Използвайте нежни почистващи продукти за кожата. Уверете се, че в състава на избраните от вас продукти не присъстват парабени, тъй като те имат потенциално опасен ефект върху организма. Също така избягвайте силно ароматизирана козметика, защото тя може да раздразни кожата и допълнително да влоши състоянието ѝ.

- Преди да измиете лицето си с пияна или гел трябва премахнете грима от него. Повечето почистващи препарати за лице не могат да изчистят фон дьо тена напълно. А и предназначението им не е такова. Затова, първо, преди да прибегнете към измиване на лицето с тях, почистете макиажа с мицеларна вода или тоалетно мляко. Едва след това преминете към втория етап – употребата на пияната за лице.

Капнете в шепата количество с големината на стотинка от почистващия препарат и напълнете шепите си с хладка вода. Чак след това втрийте продукта в лицето си. Много дами нанасят продукта директно върху лицето без да го смесят с вода предварително, но това е напълно грешно, защото не позволява на съставките в пияната/гела да разгърнат потенциала си.

- Не забравяйте тоника. Много дами пренебрегват този продукт, но той е от изключителна важност, тъй като именно той спомага за намалява омазняването на кожата и подпомага за балансирането на рН. Това са все важни стъпки в борбата със зачервяванията по кожата и появата на пъпки.

- Помнете, че не трябва да прибягвайте до ексфолиантът прекалено често. Достатъчно е да го включвате във вечерната си рутина веднъж седмично. Твърде много ексфолиране може да предизвика възпалителни процеси по кожата, особено ако в препаратите избрани от вас има съставки като ретиноиди или киселини.

- Избягвайте да търкате лицето си интензивно с кърпа, за да го подсушите. Достатъчно е просто внимателно да го попиете.

Коментари

2
  27 март 2023 | 01:14 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСТОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 4900 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 
1 Анет
  19 март 2023 | 11:58 отговор
 

Не се казва пИяна, а пяна! Много ли е трудно да се напише правилен текст?

 

Добави Коментар